Binnenvaart meer omzet door lage waterstand

Foto: Leo van der Stek

De binnenvaart heeft in het vierde kwartaal van 2015 bijna 8 procent meer omgezet dan een jaar eerder. In dezelfde periode is ruim 6 procent minder vracht vervoerd. Door de lage waterstand van een aantal grote rivieren trad de verplichte toeslag voor laag water in werking. Hierdoor steeg de omzet ondanks dat er minder tonnage werd vervoerd. Dat meldt CBS in de Kwartaalmonitor Transport.

In het derde kwartaal werd al bijna 10 procent meer omgezet. Door de omzetgroei in de laatste twee kwartalen kwam de totale jaaromzet in 2015 bijna 4 procent hoger uit dan in 2014.

Binnenvaartschippers verwachten lagere omzet in eerste kwartaal
Schippers in de binnenvaart zijn voor het eerste kwartaal van 2016 negatiever gestemd  in hun verwachtingen over de tarieven (die sterk afhangen van de waterstanden) en de omzet dan in voorgaande kwartalen. Per saldo denkt bijna een kwart van de ondernemers minder omzet te behalen in het eerste kwartaal. Wel is het aantal ondernemers dat denkt hun personeelsbestand uit te breiden groter dan het aantal die krimp van de werkgelegenheid voorziet.

Meer… CBS

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >