Overal bereikbaar on- en offshore aan boord van ‘Acta Orion’

Op Acta Orion, een Wind Farm Support Vessel van 108 meter lang met accomodatie en werkruimte voor 80 opvarenden heeft een private cloud aan boord laten bouwen. De wereldwijd eerste private cloud op basis van Huawei hardware in combinatie met Barracuda security is gebouwd door het Alkmaarse ICT-bedrijf Jongens van Beheer.

De bemanning is niet meer afhankelijk van een satellietverbinding, dit systeem kiest automatisch voor de meest gunstigste dataconnectie. Het schip kan ‘stand alone’ draaien, waar het zich ook bevindt op zee. De werkplekken zijn overal bereikbaar, on- en offshore; alle bestanden en applicaties worden centraal opgeslagen, waardoor een gebruiker niet meer gebonden is aan één vaste werkplek. Alles is ‘redundant’ (dubbel) uitgevoerd, dus mocht er een server uitvallen, dan vangt een andere server het op. Verbindingen naar het land zijn ook dubbel uitgevoerd en beveiligd, voor een verzekerde uitwisseling van informatie en e-mail.

Acta Orion van Acta Marine vaart sinds november heen en weer naar het Gemini windmolenpark dat wordt aangelegd in het Nederlandse deel van de Noordzee, 85 kilometer ten noorden van de kust. De Acta Orion biedt ondersteuning tijdens het aanleggen en aansluiten van de elektriciteitskabels in het windpark. Ook wordt zij ingezet als basis voor de bemanningen van alle schepen die in het gebied werken.

Meer… Acta Marine en Jongens van Beheer