Ruim helft exposanten europort 2003 uit buitenland

Persbericht


general_smallposter


De internationale maritieme vakbeurs Europort 2003, die van 18 tot en met 22 november 2003 plaatsvindt in Amsterdam RAI, telt een record percentage exposanten uit het buitenland. Van alle vertegenwoordigde maritieme toeleveringsbedrijven is 54% afkomstig van buiten Nederland. Daarmee is het internationale karakter van de maritieme vakbeurs ten opzichte van de vorige editie gestegen. Europort 2003 telt in totaal circa 530 exposanten die ruim 750 toeleveringsbedrijven uit de hele wereld vertegenwoordigen.


Sterk internationaal karakter
De 31ste editie van Europort biedt een breed overzicht van producten en diensten voor professionals werkzaam in de sectoren zeevaart, binnenvaart, offshore, baggerij en havens. De stijging van internationale bedrijven ten opzichte van Nederlandse deelnemers is onder andere toe te schrijven aan de toename van het aantal landenpaviljoens. Nieuw zijn de collectieve inzendingen van China, Cyprus, Finland en Roemenië. Evenals vorige keer hebben ook België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Polen, Rusland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea hun krachten gebundeld in een gezamenlijke presentatie op de beurs. Onder de vleugels van Holland Marine Equipment staat het Nederlandse collectief er weer.


Efficiëntere indeling
“Hoewel we in Nederland te kampen hebben met een moeilijke tijd binnen de scheepvaartindustrie, zien we een gestegen belangstelling voor deelname aan onze beurs vanuit het buitenland. De verhouding internationaal/nationaal is momenteel 54% versus 46%.  We constateren ook dat Nederlandse bedrijven veelal iets kleinere stands hebben gereserveerd dan voorgaande jaren. Daardoor hebben we de halindeling aangepast en compacter gemaakt. Iets wat overigens ook al ingegeven is door het benadrukken van het zakelijke karakter van de komende Europort. We hebben op de beursvloer geen plek vrijgemaakt voor omlijstende activiteiten, waardoor we behoorlijk veel vierkante meters voor stands van exposanten hebben kunnen benutten. Europort 2003 zal dus een efficiëntere indeling hebben en qua aantallen exposanten en vertegenwoordigde bedrijven de vorige edities weinig ontlopen,” aldus product manager Farouk Nefzi.


EUROPORT en METS onder één dak
Met de beurs METS (Marine Equipment Trade Show), die tegelijkertijd met Europort plaatsvindt, is Amsterdam RAI gedurende enkele dagen het bolwerk van de mondiale watersport- en maritieme industrie. Nog nooit was zo’n groot aanbod uit deze sector in Amsterdam onder één dak te vinden. Bezoekers van Europort kunnen zich ter plekke registreren en zodoende ook een bezoek brengen aan de beurs METS 2003.

Bron: Europort.nl, 31-10-2003;