Wärtsilä ontwerpt SAT diving support vessel

Deep water dive support vessel, Artist Impresssion: Wärtsilä

Wärtsilä gaat een nieuw deep water dive support vessel ontwerpen voor Shanghai Bestway Marine Engineering Design Co Ltd. De overeenkomst werd in januari getekend. 

Het schip heeft verschillende mogelijkheden, ze kan tot 6000 meter diepte voor bergingsoperaties, diep water pijpleidingen leggen, bouwconstructies maken en saturation (SAT) duikwerkzaamheden uitvoeren voor 24 duikers met behulp van twee duikerklokken. SAT duiken is een techniek die het mogelijk maakt voor duikers om bij grote diepte voor langere periodes het risico op decompressieziekte te verminderen. Alle ontwerpkenmerken zijn gebaseerd op een enkel platform dat werkt met DP3, de hoogste klasse van Dynamic Positioning. Als het schip klaar is, is dit het eerste SAT diving support vessel ter wereld met Multi-Lay en ultra deep water construction mogelijkheden.

Meer… Wärtsilä

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >