‘CSCL Indian Ocean’ vlotgetrokken door KOTUG en Smit Salvage

'CSCL Indian Ocean' Foto: Dietmar Hasenpusch

Het ultra large container schip ‘CSCL Indian Ocean’ is met succes los getrokken door KOTUG Offshore en Smit Salvage in de vroege ochtend op 9 februari 2016 tijdens het springtij. CSCL Indian Ocean werd vlotgetrokken met twaalf sleepboten en is naar veilige diepte gesleept en vervolgens afgemeerd in de haven van Hamburg.

Het vlottrekken van de CSCL Indian Ocean was goed voorbereid in samenwerking met de lokale autoriteiten. KOTUG CEO Ard-Jan Kooren: “Het belangrijkste is dat we onze klant konden helpen in nood. We zijn er trots op dat de samenwerking tussen ervaren berging teams en ons gespecialiseerde materieel heeft geresulteerd in een veilige en succesvolle operatie.

Het containerschip was vorige week bij Hamburg vastgelopen op een eiland in de Elbe.

Meer… Kotug en Smit Salvage 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >