‘CSCL Indian Ocean’ vlotgetrokken door KOTUG en Smit Salvage

'CSCL Indian Ocean' Foto: Dietmar Hasenpusch

Het ultra large container schip ‘CSCL Indian Ocean’ is met succes los getrokken door KOTUG Offshore en Smit Salvage in de vroege ochtend op 9 februari 2016 tijdens het springtij. CSCL Indian Ocean werd vlotgetrokken met twaalf sleepboten en is naar veilige diepte gesleept en vervolgens afgemeerd in de haven van Hamburg.

Het vlottrekken van de CSCL Indian Ocean was goed voorbereid in samenwerking met de lokale autoriteiten. KOTUG CEO Ard-Jan Kooren: “Het belangrijkste is dat we onze klant konden helpen in nood. We zijn er trots op dat de samenwerking tussen ervaren berging teams en ons gespecialiseerde materieel heeft geresulteerd in een veilige en succesvolle operatie.

Het containerschip was vorige week bij Hamburg vastgelopen op een eiland in de Elbe.

Meer… Kotug en Smit Salvage 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >