Pieter Heerema gaat zwaarste zeilwedstrijd ter wereld varen

Pieter Heerema Foto: Vendée Globe

Pieter Heerema 64 jaar gaat de Vendée Globe varen. Deze non-stop wereldomzeiling voor solozeilers geldt als de zwaarste zeilwedstrijd ter wereld. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlander aan deze vierjaarlijkse zeilwedstrijd meedoet. Heerema gaat de Vendée Globe op privé-titel zeilen, zonder enige connectie met het familiebedrijf.

Zondag 6 november 2016 gaat de Vendée Globe zeilwedstrijd beginnen vanuit Les Sables d’Olonne. Heerema heeft voor 3,5 miljoen euro de nieuwe boot Vento di Sardegna (60-voets IMOCA, een modern VPLP-Verdier-ontwerp met foils) gekocht en tot ‘No Way Back’ is omgedoopt. Heerema heeft zijn leven lang gezeild en wedstrijdgezeild. Van 470 en Yngling tot J/22, J/24, Draken en in het ‘luxe’ RC44-wedstrijdcircuit van Russell Coutts. Heerema beseft dat hij de jongste niet meer is en ziet zijn voorgenomen deelname eerder als persoonlijke uitdaging. “Ik hou niet van hotelvakanties, wel van een simpel bestaan en vooral van het leven op zee.”

Pieter Heerema is één van de vijf zonen van Pieter Schelte Heerema die het familiebedrijf in de offshore en oliewinning op zee hebben voortgezet.

Meer… Nauticlink en Vendée Globe

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >