NMT blikt vooruit naar de kansen en uitdagingen van 2016

Foto: NMT

Op donderdag 21 januari 2016 vond de Nieuwjaarsreceptie van Netherlands Maritime Technology (NMT) plaats. Samen proostten de aanwezigen van lidbedrijven en relaties op het nieuwe jaar in het prachtige kasteel De Vanenburg in Putten. NMT-voorzitter Hans Voorneveld heette zo’n 300 bezoekers welkom in zijn nieuwjaarsspeech. ‘‘Dat u met velen bent gekomen, is een teken van betrokkenheid en verbondenheid met onze vereniging en met de maritieme technologie’’, aldus Voorneveld.

Kansen en uitdagingen
De voorzitter ging in zijn speech dieper in op de kansen en uitdagingen van het komende jaar. Zo noemde hij uiteraard de lage olieprijs, de Spaanse Tax Lease en het level playing field als uitdagingen. ‘‘In 2014 waren wij nog gegroeid met 17% tot €7,5 miljard. In 2015 verwachten wij een lichte terugval te zien. De cijfers publiceren wij in mei tijdens onze netwerkbijeenkomst. Voor 2016 verwachten we echter een terugval tot mogelijk 15-20% voor onze maritieme  technologie’’, aldus Voorneveld.

Vervolgens vertelde de heer Voorneveld over de kansen van 2016. Vooral de cruisemarkt doet het goed en biedt veel mogelijkheden voor onze equipment leveranciers. Daarbij staat de Nederlandse jachtbouw internationaal aan de absolute top en kent indrukwekkende orderboeken. ‘‘In al deze markten ligt onze sterkte in de samenwerking tussen werven, toeleveranciers en kennisinstituten. Daar worden de innovaties ontwikkeld en wordt de basis gelegd voor onze sterke exportpositie’’, sprak Voorneveld.

Meer… NMT 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >