Minister Hennis bezoekt Aruba

Zr.Ms. De Zeven Provinciën Foto: Defensie

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert brengt dinsdag en woensdag een werkbezoek  aan Aruba. Defensie, vertegenwoordigd door de Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied, is een belangrijke veiligheidspartner op de eilanden van het Koninkrijk. De minister woont tijdens haar bezoek op Aruba een grote noodhulpoefening bij en zal daarnaast gesprekken voeren met de autoriteiten.

Dinsdag is zij te gast op marinierskazerne Savaneta en aan boord van het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën waar op dat moment een scenario van het verlenen van noodhulp na een natuurramp wordt beoefend. Dit is een van de hoofdtaken van het ministerie van Defensie in het Caribisch Gebied. Zo bracht het ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan in september 2015 een grote hoeveelheid hulpgoederen en personeel naar Dominica om daar hulp te verlenen na de passage van tropische storm Erica.

Daarnaast is de marine zeer actief in het bestrijden van illegaal drugstransport in het Caribisch Gebied. Het afgelopen jaar hebben marineschepen het transport van maar liefst 11.500 kilo drugs tegen gehouden. Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met de Kustwacht Caribisch Gebied en een multinationale drugsbestrijdingsorganisatie die opereert vanuit Key West, Florida.

Minister Hennis zal spreken met de Arubaanse minister-president Mike Eman, de ministers van Justitie en Financiën en gouverneur Fredis Refunjol. Ook woont ze een demonstratie bij van het aanhouden van ontsnapte gevangenen, deze vindt plaats bij het Korrektie Instituut Aruba.

Meer… Defensie 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >