Minister Hennis bezoekt Aruba

Zr.Ms. De Zeven Provinciën Foto: Defensie

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert brengt dinsdag en woensdag een werkbezoek  aan Aruba. Defensie, vertegenwoordigd door de Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied, is een belangrijke veiligheidspartner op de eilanden van het Koninkrijk. De minister woont tijdens haar bezoek op Aruba een grote noodhulpoefening bij en zal daarnaast gesprekken voeren met de autoriteiten.

Dinsdag is zij te gast op marinierskazerne Savaneta en aan boord van het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën waar op dat moment een scenario van het verlenen van noodhulp na een natuurramp wordt beoefend. Dit is een van de hoofdtaken van het ministerie van Defensie in het Caribisch Gebied. Zo bracht het ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan in september 2015 een grote hoeveelheid hulpgoederen en personeel naar Dominica om daar hulp te verlenen na de passage van tropische storm Erica.

Daarnaast is de marine zeer actief in het bestrijden van illegaal drugstransport in het Caribisch Gebied. Het afgelopen jaar hebben marineschepen het transport van maar liefst 11.500 kilo drugs tegen gehouden. Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met de Kustwacht Caribisch Gebied en een multinationale drugsbestrijdingsorganisatie die opereert vanuit Key West, Florida.

Minister Hennis zal spreken met de Arubaanse minister-president Mike Eman, de ministers van Justitie en Financiën en gouverneur Fredis Refunjol. Ook woont ze een demonstratie bij van het aanhouden van ontsnapte gevangenen, deze vindt plaats bij het Korrektie Instituut Aruba.

Meer… Defensie 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >