Fotoboek ‘De Haven van Rotterdam vanuit de Lucht’

‘De Haven van Rotterdam vanuit de Lucht’ is een fotoboek over het Rotterdamse haven- en industriegebied. Het tweetalige fotoboek (NL/Eng) geeft via 160 schitterende luchtfoto’s een indrukwekkend beeld van de dynamiek, de weidsheid en de veelzijdigheid van de grootste haven van Europa. Bedrijfsterreinen, containerterminals, raffinaderijen, chemische plants,olieopslagtanks  en distributiecentra. Alles lijkt logisch gerangschikt. Dat geldt evenzo voor het omvangrijke, vele honderden kilometers lange havennetwerk van wegen, rails en vaarwegen.

Fotograaf Izak van Maldegem van Sky Pictures vloog vorig jaar in de lente, zomer en de herfst vele uren op ruim 300 meter boven het havengebied. Vanuit zijn éénmotorige Cessna PH-PEJ schoot hij tijdens veel fotovluchten meer dan 2000 foto’s.

Van Maldegem: “Iedereen die  ooit bij helder weer tijdens een zaken- of een vakantiereis over Rotterdam is gevlogen zal de beelden herkennen.  Van boven ziet de haven er heel strak, overzichtelijk en georganiseerd uit. Precies als op de havenkaart. En dat is heel anders dan de wirwar van grote en kleine gebouwen, installaties, loodsen en kranen die op je afkomt als je door het havengebied rijdt.  Meer dan ooit besef ik nu ook de enorme omvang en oppervlakte  van Mainport Rotterdam.’

De foto’s zijn allemaal voorzien van korte verklarende teksten, geschreven door Jaap Luikenaar die zelf ruim twintig jaar in de haven heeft gewerkt.

Meer… Sky Pictures

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >