Geluidmeetnet Maasvlakte van start

Wethouder Van der Meij van gemeente Westvoorne gaf op donderdag 14 januari het symbolische startschot voor het geluidmeetnet Maasvlakte.

Het geluidmeetnet is een gezamenlijk project van de DCMR Milieudienst Rijnmond, de gemeente Westvoorne en het Havenbedrijf Rotterdam. Het doel van het project is om de geluidbronnen (weg, water, spoor en bedrijven) te vinden in en rondom de Maasvlakte en deels in het Europoortgebied, waar mensen in de gemeente Westvoorne hinder van ondervinden.Een heel jaar meten

Het geluidmeetnet is de afgelopen 5 maanden ontwikkeld door de Universiteit Gent, TNO, ASAsense en Art For Millions. Er wordt gedurende een heel jaar gemeten. Hiervoor zijn in
het havengebied vier grote microfoonopstellingen (arrays) geplaatst, verschillende losse microfoons en weerstations. Ook in Oostvoorne bevinden zich microfoons en een weerstation.

Bewonerspanel
Vijftig inwoners van Westvoorne hebben zich aangemeld voor het bewonerspanel. Zij luisteren mee en geven de momenten aan waarop zij hinder ondervinden van geluid dat afkomstig is uit het havengebied. Van der Meij: “Wij zijn blij dat zo’n grote groep van onze inwoners mee wil luisteren. Het blijft gedurende het hele project mogelijk je aan te melden via [email protected] voor het bewonerspanel.”

Meer… DCMR