MAN Rollo levert milieuvriendelijke LNG-motoren

MAN Rollo heeft drie 480 ekW gasgeneratorsets voor de milieuvriendelijke ferry MS Helgoland ontwikkeld. MAN Rollo leverde de gasgeneratorsets aan de Fassmer-werf in het Duitse Berne, waar de ferry is gebouwd voor rederij Cassen Eils.

Het schip heeft het hele jaar door een veerdienst tussen de Noord-Duitse stad Cuxhaven en het eiland Helgoland in de Noordzee. De 79 meter lange ferry biedt plaats aan duizend passagiers en is gebouwd volgens de ‘Blue Angel’-milieunormen. Zo is de MS Helgoland het eerste nieuwe schip in Duitsland dat LNG (liquid natural gas) gebruikt als brandstof. Hierdoor worden roetdeeltjes grotendeels geëlimineerd en worden de NOx- en CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd.

De generatorsets van MMAN Rollo dienen als hulpgenerator en fungeren daarnaast als extra boost voor de hoofdvoortstuwing. Er is gebruik gemaakt van de nieuwe MAN E3262 LE222-gasmotoren zodat dit goed aansluit bij de milieudoelstellingen van de opdrachtgever. De motoren zijn ontwikkeld op basis van het learn burn-verbrandingsproces en draaien 100% op gas. De generatorsets geheel aan de keuringseisen van classificatiebureau DNV-GL.

MAN Rollo levert al meer dan honderd jaar dieselmotoren en gasmotoren voor de industriële en maritieme sector.

Meer… MAN Rollo