Wintertraining Korps Mariniers in Noorwegen

Leden van het Korps Mariniers Foto: Evert-Jan Daniels, Defensie

150 mariniers van de 2nd Marine Combat Group trainen van 25 januari tot 12 februari onder leiding van ervaren Mountain Leaders (militaire bergspecialisten van het Korps Mariniers) in Noorwegen. Deze ‘Arctic Movement and Survical Course’ (wintertraining) bereidt de mariniers zowel fysiek als mentaal voor op operationele inzet.

Tijdens de beginfase, oftewel ‘novicefase’, van de wintertraining leren de mariniers operationeel op te treden en te overleven in extreem koude omstandigheden. Zij leren militaire basisvaardigheden en hoe ze zich tactisch moeten verplaatsen in besneeuwd gebied. Ook leren de mariniers met hun eenheid hoe ze operaties uit moeten voeren in arctische omstandigheden. Bijvoorbeeld het uitvoeren van verkenningen of het uitschakelen van doelen.

Mariniers trainen in verschillende klimatologische omstandigheden en verschillende soorten terrein zodat ze op elke situatie voorbereid zijn en overal ter wereld inzetbaar.

Meer… Defensie

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >