Wintertraining Korps Mariniers in Noorwegen

Leden van het Korps Mariniers Foto: Evert-Jan Daniels, Defensie

150 mariniers van de 2nd Marine Combat Group trainen van 25 januari tot 12 februari onder leiding van ervaren Mountain Leaders (militaire bergspecialisten van het Korps Mariniers) in Noorwegen. Deze ‘Arctic Movement and Survical Course’ (wintertraining) bereidt de mariniers zowel fysiek als mentaal voor op operationele inzet.

Tijdens de beginfase, oftewel ‘novicefase’, van de wintertraining leren de mariniers operationeel op te treden en te overleven in extreem koude omstandigheden. Zij leren militaire basisvaardigheden en hoe ze zich tactisch moeten verplaatsen in besneeuwd gebied. Ook leren de mariniers met hun eenheid hoe ze operaties uit moeten voeren in arctische omstandigheden. Bijvoorbeeld het uitvoeren van verkenningen of het uitschakelen van doelen.

Mariniers trainen in verschillende klimatologische omstandigheden en verschillende soorten terrein zodat ze op elke situatie voorbereid zijn en overal ter wereld inzetbaar.

Meer… Defensie

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >