‘Dockland’ voor chemische bedrijven in de haven van Gent

Foto: Port of Ghent

Op vrijdag 8 januari 2016 wordt in de haven van Gent de start gegeven van ‘Dockland’ in aanwezigheid van de Vlaamse ministers Philippe Muyters en Joke Schauvliege. Dockland wil voor één bepaald bedrijventerrein alle aanvragen voor vergunningen van chemische bedrijven vooraf bundelen.

Zo voldoen bedrijven die er zich vestigen meteen aan alle wettelijke vereisten. Dit nieuwe concept wordt voor het eerst toegepast op de Kuhlmannsite in de haven van Gent, op het grondgebied van Gent en de buurgemeente Evergem. Dit past in de visie van het Havenbedrijf Gent inzake efficiënt grondbeheer. Met de grondaankoop en de aanleg van een nieuwe weg op het terrein om de omliggende en de toekomstige bedrijven te ontsluiten, investeert het Havenbedrijf 15 miljoen euro in nieuwe haveninfrastructuur. Het project geniet bovendien de steun van de Vlaamse Regering.

 

Meer… Port of Ghent

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >