Subsidie voor jonge vissers sinds 4 januari

Foto: Corey Arnold

Vissers die jonger zijn dan 40 jaar en voor het eerst een vissersvaartuig willen aanschaffen, kunnen hiervoor in 2016 subsidie krijgen. Het gaat om subsidie voor de aanschaf van het vissersvaartuig en de inventaris die normaal gesproken deel uitmaakt van het vissersvaartuig.

Aanvragen
De subsidie Jonge vissers vraagt u aan van 4 januari tot en met 31 december 2016. U schaft het vissersvaartuig pas aan, nadat u subsidie heeft aangevraagd. Om in aanmerking te komen mag u dus geen verplichtingen zijn aangegaan voor de aanvraag.

Hoeveel subsidie
Voor deze subsidie is € 240.000 beschikbaar. U krijgt maximaal 25% van de kosten vergoed die onder de subsidie vallen. Het subsidiebedrag is maximaal € 75.000.

Volgorde van binnenkomst bepalend
Bij deze subsidie is de volgorde van ontvangst van de volledige aanvragen bepalend voor wie subsidie krijgt: wie het eerst komt, het eerst maalt. We beschouwen de aanvraag als ontvangen op de dag dat de aanvraag volledig is.

Financiering voor deze subsidie komt uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV).

Meer… Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >