Havenbedrijf Gent zet patrouillevaartuig in

Eendracht 4 Foto: Port of Ghent

Het Havenbedrijf Gent zet in op sneller ingrijpen bij calamiteiten zoals olievervuiling op het water of redding van drenkelingen. De komende 10 jaar gaat het havenbedrijf samenwerken met De Eendracht. Zij hebben een patrouillevaartuig laten bouwen Eendracht 4 genaamd. Eendracht 4 zal in de haven binnen de 30 minuten op de plaats van de calamiteit zijn om de eerste vaststellingen te doen of hulp te bieden.

Het patrouillevaartuig zal het hele jaar 24 uur per dag inzetbaar zijn voor calamiteiten zoals vervuiling, aanvaringen, begeleiding van schepen of speciaal vervoer over het water en als er man overboord is. Ook is Eendracht 4 een aanvulling voor brandblusboot van het Havenbedrijf.

Eendracht 4 is 10,85 meter lang en heeft een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Merwelands in Rotterdam heeft Eendracht 4 gebouwd. Ze is uitgerust met opblaasbare olieschermen en kan boeien verankeren. Er is een platform op waterniveau zodat een drenkeling makkelijk uit het water kan worden gehaald. Het vaartuig is voorzien van alle benodigde communicatiemiddelen en apparatuur.

Meer… Port of Ghent

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >