Havenbedrijf Gent zet patrouillevaartuig in

Eendracht 4 Foto: Port of Ghent

Het Havenbedrijf Gent zet in op sneller ingrijpen bij calamiteiten zoals olievervuiling op het water of redding van drenkelingen. De komende 10 jaar gaat het havenbedrijf samenwerken met De Eendracht. Zij hebben een patrouillevaartuig laten bouwen Eendracht 4 genaamd. Eendracht 4 zal in de haven binnen de 30 minuten op de plaats van de calamiteit zijn om de eerste vaststellingen te doen of hulp te bieden.

Het patrouillevaartuig zal het hele jaar 24 uur per dag inzetbaar zijn voor calamiteiten zoals vervuiling, aanvaringen, begeleiding van schepen of speciaal vervoer over het water en als er man overboord is. Ook is Eendracht 4 een aanvulling voor brandblusboot van het Havenbedrijf.

Eendracht 4 is 10,85 meter lang en heeft een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Merwelands in Rotterdam heeft Eendracht 4 gebouwd. Ze is uitgerust met opblaasbare olieschermen en kan boeien verankeren. Er is een platform op waterniveau zodat een drenkeling makkelijk uit het water kan worden gehaald. Het vaartuig is voorzien van alle benodigde communicatiemiddelen en apparatuur.

Meer… Port of Ghent

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >