Boskalis en Kotug vormen Europese havensleep joint venture

SMIT-KOTUG tugs - Foto: Koninklijke Boskalis Westminster N.V.SMIT-KOTUG tugs - Foto: Koninklijke Boskalis Westminster N.V.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. en KOTUG International B.V. hebben overeenstemming bereikt over de gezamenlijke voortzetting van hun Europese havensleepdiensten. De intentie was reeds eind 2014 aangekondigd en is nu na een zorgvuldig proces geformaliseerd.

De gezamenlijke activiteiten worden ondergebracht in een 50/50 joint venture met inbreng van de Europese havensleepactiviteiten van zowel SMIT, een dochteronderneming van Boskalis, als KOTUG. De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam KOTUG SMIT Towage.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Deze joint venture vormt een belangrijke vervolgstap in de uitvoering van onze harbour towage strategie waarmee we onze havensleepdiensten concentreren en uitbouwen in regionale partnerships. We hebben eerder al veel waarde gecreëerd en ervaring opgedaan met deze samenwerkingsvorm bij Smit Lamnalco, Keppel Smit Towage en SAAM SMIT Towage. Door het bundelen van onze krachten in Noordwest-Europa zijn we in staat onze klanten nog beter en efficiënter te bedienen.”

De reikwijdte van de samenwerking beslaat enerzijds de havensleepactiviteiten van SMIT in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, en anderzijds die van KOTUG in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Door de combinatie ontstaat een leidende dienstverlener van havensleepdiensten in Noordwest-Europa. Gezamenlijk worden 11 havens in 4 landen bediend met een vloot van 65 sleepboten. De totale omzet bedraagt circa EUR 150 miljoen en de samenvoeging zal ondermeer operationele synergievoordelen opleveren.

De financial close zal in de loop van het eerste kwartaal 2016 plaatsvinden, gevolgd door de operationele integratie. Boskalis zal bij financial close circa EUR 90 miljoen in contanten vrijspelen, primair door de herfinanciering van de activiteiten.

Meer… Koninklijke Boskalis Westminster N.V.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >