Drachtstervaart woonlokatie voor de watersporter

Jachthaven de Drait

Drachtstervaart is een bijzondere woonlocatie in aanleg, gelegen in Drachten. Voor iedereen die ruim wil wonen in een groene en waterrijke omgeving. Dé plaats om een woning te kopen of er zelf een te bouwen direct aan het open vaarwater naar de Friese meren.

Een woonproject dat door de heropening van het gedempte deel van de Drachtstervaart in het centrum van Drachten een directe verbinding maakt met het Friese merengebied. In het plangebied Drachtstervaart is plaats voor ongeveer 900 woningen aan of dichtbij het vaarwater, ruim opgezet met gemiddeld slechts 12 woningen per hectare.

‘Met de opening van de Drachtstervaart is een grote stap gezet om Drachten toegankelijk te maken voor watersporters. Ondernemers, toeristen maar ook de inwoners profiteren hiervan. Iedereen heeft belang bij een levendig centrum,’ aldus directeur Anne Bloemhoff van jachthaven De Drait. Gebieden met de meeste ontwikkelingskansen zijn: De Kade, Haven- en Slingepark, De Kop, Buitensvallaat en de Drachtster Marren.

Meer… Drachtstervaart

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >