Rhenus Rotterdam breidt overslagcapaciteit breakbulk uit

Vandaag, woensdag 20 mei, tekenen Rhenus Logistics en het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst voor de bouw van een nieuwe kade voor de Rhenus Deep Sea Terminal  aan de Antarcticaweg op de Maasvlakte. Hierdoor wordt het aanbod van de Rotterdamse breakbulksector verder vergroot.

De 280 meter lange kade komt aan de oostkant van terminal, die al een kade heeft van 500 meter aan de zuidkant. Rhenus richt zich met name op non-ferro metalen, staalproducten en projectlading. Het bedrijf  kiest voor een nieuwe kade om ruimte te bieden aan de vraag naar terminalcapaciteit voor breakbulk  en  van on- en offshore-gerelateerde bedrijven. Daarnaast streeft Rhenus ernaar de kadeactiviteiten efficiënter te kunnen inrichten.

Voor het laden en lossen staan op dit moment drie mobiele kranen met een hefcapaciteit van maximaal 100 ton ter beschikking. Een vierde kraan wordt direct na de oplevering van de kade operationeel. Daarnaast zet Rhenus Logistics regelmatig zgn. Sennebogen kranen in voor de overslag van metalen. De terminal is 20 hectare groot en beschikt over 70.000 m2 overdekte opslagruimte en een spooraansluiting.

De Rhenus Group kocht de terminal op de Maasvlakte in juni 2011. Sindsdien heeft het bedrijf er de nodige overdekte opslagruimte bijgebouwd. In het Waalhavengebied ligt Rhenus’ ‘stamterminal’ die  de laatste jaren is uitgebreid tot ruim 6 hectare, waarvan een derde overdekt. De kadelengte van de Waalhaven Terminal aan Pier 1 bedraagt 900 meter.

Meer… Port of Rotterdam