Succesvolle handelsmissies NMT

Van 11 t/m 18 maart vond de tweede handelsmissie gericht op cruise rederijen plaats. De grootste corporaties in deze industrie zijn allemaal in en rond Miami gevestigd. Een groep van 15 Nederlandse bedrijven nam deel aan deze missie. De organisatie was in handen van Netherlands Maritime Technology (NMT) en het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami. 
Daarnaast heeft een grote groep Nederlandse maritieme bedrijven in de afgelopen 1,5 week veel energie gestopt in versterking van de Nederlandse handelsrelatie met Vietnam. Op de beurs INMEX Vietnam, die van 18 t/m 20 maart plaatsvond in Ho Chi Minh, waren de Nederlanders present met een Holland Paviljoen. Enkele dagen na de beurs, vond de Nederlandse handelsmissie naar Vietnam plaats.

Aanvragen
Alle grote reders zoals Carnival Corporation, Holland America Lines, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean, Disney Cruises e.a. maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met 15 innovatieve Nederlandse bedrijven in Miami. In veel gevallen werden de deelnemers direct gekoppeld aan degenen die binnen de organisaties verantwoordelijk zijn voor hun specifieke vakgebied. Enkele bedrijven ontvingen diezelfde week al aanvragen.

Naast bedrijfsbezoeken bezocht de delegatie de beurs Cruise Shipping Miami 2015 die ervoor had gezorgd dat ook belangrijke, niet in Miami gevestigde cruise lines, die week in de stad aanwezig waren. Zo had de groep op de beurs een ontmoeting met het technisch management van o.a. Holland America Lines. Het Holland Happy Hour dat georganiseerd werd op het paviljoen van de Nederlandse cruise ports en een diner op de residentie van de Consul-Generaal boden verdere mogelijkheden om informeel te netwerken.

Maritieme handelsmissie Hanoi & Haiphong
Na een succesvolle INMEX Vietnam in HCMC, bezochten 20 Nederlandse equipment leveranciers Haiphong en Hanoi om zakelijke kansen te verkennen. Diverse Nederlandse en Vietnamese scheepswerven en maritieme bedrijven werden bezocht, waaronder Damen Song Cam scheepswerf, Pha Rung, Lisemco, Nam Trieu en Winel. Bovendien werd, om meer te weten te komen over de stad Haiphong, o.a. over de ondersteunings- en ontwikkelingsplannen van deze stad, een bezoek gebracht aan H.E. De heer Dan Duc Hiep, vice-voorzitter van People Comité van Haiphong. Het programma van de handelsmissie werd georganiseerd door NMT en de Nederlandse ambassade in Hanoi. De delegatie bracht ook bezoeken aan het management van twee Vietnamese staatsbedrijven, SBIC (voormalig Vinashin) en PetroVietnam. De missie werd vergezeld door verschillende offshore bedrijven uit het Nederlandse olie en gas consortium AETIN en stond onder leiding van de Nederlandse Consul-Generaal in HCMC, de heer Simon van der Burg.

Meer… Handelsmissie Miami en Handelsmissie Vietnam

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →