CDA bezorgd over vertraging sluisprojecten

Sluis Terneuzen

Het CDA in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de signalen dat het Rijksprogramma om belangrijke (zee)sluizen op te knappen, vertraging dreigt op te lopen. “Voor de verdere economische ontwikkeling van Nederland is dat een slechte zaak”, aldus Kamerlid Sander de Rouwe.

Bouwbedrijven blijken niet erg enthousiast over de mogelijke opdrachten. Men vindt de opdrachten te complex en de risico’s te groot. De aanbestedingsprocedures die gepaard gaan met het sluizenprogramma volgen elkaar in een hoge snelheid op.

De Rouwe heeft daarom gevraagd naar de risico’s en de stand van zaken van de verschillende sluisprojecten zoals de Zeesluis in Terneuzen, de 3e Kolk bij de Beatrixsluis in Nieuwegein, de keersluis in Limmel, de Zeetoegang in IJmuiden, de Afsluitdijk en de 2e Kolk in Eefde.

De economische gevolgen zijn groot als er vertraging komt in deze projecten. De groei van de haven van Amsterdam, de groei in de binnenvaart en de afspraken met België (sluis bij Terneuzen) zijn allemaal in het geding. “Het is zaak dat de minister stevig regie voert op deze sluisprojecten”, aldus De Rouwe, “we kunnen ons geen vertraging veroorloven!”

Meer… CDA

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op March 18, 2015

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >