CDA bezorgd over vertraging sluisprojecten

Sluis Terneuzen

Het CDA in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de signalen dat het Rijksprogramma om belangrijke (zee)sluizen op te knappen, vertraging dreigt op te lopen. “Voor de verdere economische ontwikkeling van Nederland is dat een slechte zaak”, aldus Kamerlid Sander de Rouwe.

Bouwbedrijven blijken niet erg enthousiast over de mogelijke opdrachten. Men vindt de opdrachten te complex en de risico’s te groot. De aanbestedingsprocedures die gepaard gaan met het sluizenprogramma volgen elkaar in een hoge snelheid op.

De Rouwe heeft daarom gevraagd naar de risico’s en de stand van zaken van de verschillende sluisprojecten zoals de Zeesluis in Terneuzen, de 3e Kolk bij de Beatrixsluis in Nieuwegein, de keersluis in Limmel, de Zeetoegang in IJmuiden, de Afsluitdijk en de 2e Kolk in Eefde.

De economische gevolgen zijn groot als er vertraging komt in deze projecten. De groei van de haven van Amsterdam, de groei in de binnenvaart en de afspraken met België (sluis bij Terneuzen) zijn allemaal in het geding. “Het is zaak dat de minister stevig regie voert op deze sluisprojecten”, aldus De Rouwe, “we kunnen ons geen vertraging veroorloven!”

Meer… CDA

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op March 18, 2015

Carrière>

Events>

<< Apr 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Breakbulk Europe 24 – 26 april in Antwerp Expo

Breakbulk Europe is van 24 tot en met 26 april in de Antwerp Expo in België. Breakbulk Europe is hèt netwerk evenement voor professionals uit de industrie die zaken doen in Europa, of zouden willen doen. Daarnaast biedt Breakbulk Europe een dynamische conferentie, samen met een scala aan educatieve en workshops, intensieve all-day classes die gegeven worden de dag voor de exhibition van start gaat. En zijn er verschillende on-the-floor sessies.

Exposanten en sponsoren bestaan uit: specialized ocean carriers, freight forwarders, ports/ terminals, logistics providers, ground transportation, heavy air, export packers, equipment companies en nog veel meer bedrijven die betrokken zijn bij deze industry.

  • Meer dan 7,600 bezoekers bezochten Breakbulk Europe 2016
  • Ontmoet meer dan 400 internationale exposanten en sponsoren
  • Luister naar industrie experts tijdens de conferentie sessies
  • Leer nieuwe skills in de educational workshops
read more >

Havenfestival IJmond 17 en 18 juni

Het Havenfestival IJmond vindt dit jaar plaats in het weekend van 17 en 18 juni 2017. Het thema is Rauw aan Zee. Het festival sluit aan op de binnenkomst van de nieuwe haring in de sfeer van vlaggetjesdag.

Er worden rondvaarten georganiseerd en er is een vistafel. Aan de kade komen bijzondere schepen te liggen. Het Havenfestival IJmond is gratis toegankelijk.

www.havenfestivalijmuiden.nl

read more >

Sail Den Helder 22 tot met 25 juni

Sail Den Helder 2017 wordt georganiseerd van 22 tot en met 25 juni 2017. Een aantal prachtige Tall Ships en schepen van het nationale Varende Erfgoed zullen een bezoek brengen aan Den Helder.

Sail Den Helder 2017 brengt op 22 juni 2017 voor één dag de Gouden Eeuw terug naar Nederland. Een vloot van grote en kleine schepen zal voor anker liggen op de Rede van Texel bij Den Helder. De organisatie hoopt dan de allergrootste windjammers te verwelkomen. Na de Fleet Review op de Rede van Texel zullen alle schepen op 22 juni afmeren in de haven van Den Helder en tot 25 juni de prachtige achtergrond vormen voor een groots evenement. Uiteraard zijn de schepen te bezichtigen tijdens het evenement.

Grootste Sail Den Helder tot nu toe
Naast de drie enorme Tall Ships, komen er nog zo’n 30 andere Tall Ships en traditionele zeilschepen naar Sail Den Helder. Deze editie van Sail Den Helder in 2017 lijkt de grootste te gaan worden die ooit in Den Helder werd gerealiseerd.

Gelijktijdig Marinedagen
Gelijktijdig worden de Nationale Marinedagen georganiseerd door de Koninklijke Marine. Beide evenementen trekken veel bezoekers. De civiele en militaire schepen zijn te bezoeken en de marine geeft verschillende demonstraties.

read more >