Heiner wint Conny van Rietschoten Trofee

Nicholas Heiner is de trotse winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee. De zeiler van de Delta Lloyd Kernploeg werd zaterdagavond door zeilend Nederland tot Nederlands beste zeiler uitgeroepen vanwege zijn wereldtitel die hij op het WK in het Spaanse Santander wist te behalen in één van de sterkste zeilklassen met een hele brede top: de Laser.

Een bijna historische overwinning, na Oscar Paulich in 1983 is dit geen enkele Nederlandse zeiler meer gelukt. Het groeiende talent uit Enkhuizen ging als derde de medal race in, pakte halverwege de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Hij zeilde een perfecte race en finishte met een overtuigende voorsprong van 1 minuut op de rest.

In de Zeiler van het Jaar verkiezing ging de strijd tussen Heiner en Marit Bouwmeester; zij won eveneens goud tijdens het WK in Santander en won in 2010 en 2011 de van Rietschoten Trofee.

Tijdens de feestelijke avond in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam werd ook de Flyer Trofee uitgereikt, de onderscheiding voor het meest succesvolle Nederlandse jeugdtalent. Odile van Aanholt, zeilster in drie verschillende klassen in de wereldtop, mocht deze in ontvangst nemen en troefde daarmee de andere genomineerde, Daphne van der Vaart, af.

De ‘Maas Trofee’, de prijs voor een persoon/personen die zich in de zeilsport op bijzondere wijze heeft/hebben ingezet, had de jury bestemd voor Martin Heineke.

Coach van het Jaar en de Mediaprijs 2014 
Het Watersportverbond organiseerde voor de eerste keer de verkiezing tot Coach van het Jaar en de Mediaprijs 2014, om zo ook deze mensen achter de sport in het zonnetje te zetten.  De Coach van het Jaar werd Pim Stumpel , Coach Delta Lloyd Optimisten Kernploeg en de Mediaprijs ging naar Ayolt Kloosterboer & Roy Tular van de NOS. Zij publiceerden onder meer het memorabele verslag ‘Heiner verrast met goud’ en wisten hiermee de zeilsport nog meer naar het grote publiek te brengen.

Meer… www.zeilervanhetjaar.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >