VCK Travel neemt belang in International Marine Travel Group

VCKTravel

VCK Travel neemt een belang in de International Marine Travel Group (IMTG) en verwerft 50% van de aandelen. Hiermee verstevigt VCK Travel haar internationale positie in de aflossing van scheepsbemanningen in de maritieme en offshore sector. VCK Travel’s Commercial Manager Michael van der Woude is de nieuwe Managing Director van IMTG.

IMTG is wereldwijd een van de leidende Travel Management Companies voor de aflossing van scheepsbemanningen in de maritieme en offshore sector. VCK Travel is in Nederland marktleider in Marine Travel en sinds de oprichting van IMTG in 1999 een van de belangrijkste partners in het wereldwijde netwerk.

Michael van der Woude, Managing Director van IMTG: ‘De aflossing van scheepsbemanningen in de maritieme en offshore sector is steeds meer een internationale activiteit, in plaats van een lokale operatie. Cliënten verwachten grensoverschrijdende oplossingen, maar ook maatwerk per locatie waar zij gevestigd zijn. De dienstverlening van IMTG speelt in op deze behoefte. Met de participatie van VCK Travel bevestigen wij het belang dat wij toekennen aan het internationale karakter van dit marktsegment en de positie die wij daarbij innemen. De deelname van VCK Travel stelt IMTG nog beter in staat om cliënten globale oplossingen te bieden, en tegelijkertijd lokale behoeften te managen.’

Transparantie
De focus van VCK Travel op transparantie is nu verankerd in de businessmodellen van alle IMTG-partnerkantoren in de rest van de wereld. Van der Woude: ‘Wij bieden onze cliënten volledige transparantie in onze inkomstenstromen, en maken geen gebruik van zogeheten mark-ups in onze dienstverlening. Wereldwijd komt dit regelmatig voor, wat leidt tot kostenverhogingen en diffuse afrekenmodellen. Met onze aanpak veranderen wij dit en realiseren wij meer kostenvoordeel. Dit maakt IMTG wereldwijd een onderscheidende en vooruitstrevende partner.’

Over VCK Travel    
VCK Travel is een Nederlandse Travel Management Company (TMC) die zakenreizen voor ondernemingen verzorgt. Naast zeven eigen kantoren die verspreid zijn over Nederland beschikt VCK Travel als aandeelhouder van Radius Travel over vestigingen in meer dan 80 landen. Het bedrijf onderscheidt zich door de hoogwaardige dienstverlening en door een persoonlijke en transparante benadering. VCK Travel is in Nederland marktleider op het gebied van Marine Travel (aflossing van scheepsbemanningen) en Government Travel (dienstreizen voor de overheid). In zakenreizen neemt VCK Travel qua omvang de derde plaats in op de Nederlandse markt.

Over IMTG
IMTG is wereldwijd een van de leidende Travel Management Companies voor de aflossing van scheepsbemanningen in de maritieme en offshore sector. IMTG werd in 1999 opgericht en heeft haar hoofdkantoor sinds 2013 in Amsterdam. IMTG heeft wereldwijd partnerkantoren in Abu Dhabi, Australië, China, de Filipijnen, Noorwegen, India, Rusland en het Verenigd Koninkrijk, waardoor de internationale activiteiten lokaal kunnen worden uitgevoerd.

Meer… VCK Travel