Van Oord: consortium verkrijgt contract voor uitbreiding Suezkanaal

Een consortium van Van Oord, Koninklijke Boskalis  Westminster N.V., NMDC (Abu Dhabi) en Jan de Nul (België) hebben een contract  verworven van de Suez Canal Authorities voor de uitbreiding van het Suezkanaal, dat een cruciale verbinding vormt voor de scheepvaart tussen Europa en Azië. Het contract heeft  een totale waarde van USD 1,5 miljard, gelijk verdeeld over de leden van het consortium met  een gelijk aandeel voor alle partijen van USD 375 miljoen.

Het ‘nieuwe’ Suezkanaal zal deels evenwijdig aan het huidige kanaal komen te liggen en  omvat de verbreding en verdieping van bestaande delen van het kanaal. Het contract  behelst de aanleg van een parallel aan het kanaal gelegen sectie met een lengte van circa  50 kilometer zodat schepen elkaar vrij kunnen passeren alsmede het verbreden en  verdiepen van een aantal bestaande secties tot een diepte van 24 meter. Het merendeel van  de baggerwerkzaamheden voor de uitbreiding van het kanaal zal worden uitgevoerd met  behulp van 17 cutterzuigers. Het project gaat in 2014 van start en zal naar verwachting in  2015 worden voltooid.

Meer… Van Oord

P

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

One thought on “Van Oord: consortium verkrijgt contract voor uitbreiding Suezkanaal”

Comments are closed.

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >