Van Oord: consortium verkrijgt contract voor uitbreiding Suezkanaal

Een consortium van Van Oord, Koninklijke Boskalis  Westminster N.V., NMDC (Abu Dhabi) en Jan de Nul (België) hebben een contract  verworven van de Suez Canal Authorities voor de uitbreiding van het Suezkanaal, dat een cruciale verbinding vormt voor de scheepvaart tussen Europa en Azië. Het contract heeft  een totale waarde van USD 1,5 miljard, gelijk verdeeld over de leden van het consortium met  een gelijk aandeel voor alle partijen van USD 375 miljoen.

Het ‘nieuwe’ Suezkanaal zal deels evenwijdig aan het huidige kanaal komen te liggen en  omvat de verbreding en verdieping van bestaande delen van het kanaal. Het contract  behelst de aanleg van een parallel aan het kanaal gelegen sectie met een lengte van circa  50 kilometer zodat schepen elkaar vrij kunnen passeren alsmede het verbreden en  verdiepen van een aantal bestaande secties tot een diepte van 24 meter. Het merendeel van  de baggerwerkzaamheden voor de uitbreiding van het kanaal zal worden uitgevoerd met  behulp van 17 cutterzuigers. Het project gaat in 2014 van start en zal naar verwachting in  2015 worden voltooid.

Meer… Van Oord

P

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

One thought on “Van Oord: consortium verkrijgt contract voor uitbreiding Suezkanaal”

Comments are closed.

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >