Offshore Energy en KVNR organiseren bijeenkomst over regelgeving OSVs

Er wordt momenteel hard gewerkt aan eenduidige regelgeving voor o.a. bouw en certificering van offshore service schepen. Navingo en KVNR organiseren op 29 oktober in Amsterdam RAI een informatiebijeenkomst over de stand van zaken in de regelgeving. De bijeenkomst maakt deel uit van het inhoudelijk programma van Offshore Energy Exhibition & Conference in Amsterdam RAI. Netherlands Maritime Technology organiseert wederom een Holland Pavilion op de beursvloer van Offshore Energy.

Het doel van de bijeenkomst is om ontwerpers, makers en gebruikers van offshore service vessels te informeren over de stand van zaken in de regelgeving rond offshore service vessels. Op dit moment zijn er geen eenduidige regels. Diverse internationale codes en richtlijnen reguleren specifieke aspecten rond offshore service vessels – zoals bijvoorbeeld de Special Purpose Ships Code van IMO – geen enkele is echter volledig toepasbaar.

Eén van de onduidelijkheden betreft het vervoeren van meer dan 12 personen aan boord van offshore service vessels. SOLAS maakt slechts onderscheid tussen bemanning en passagiers. Internationaal wordt nu gesproken over een definitie van industrial personnel’ – personen die niet tot de bemanning van een schip behoren maar bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden vervoerd worden naar een windpark op zee.

Na deze bijeenkomst heeft u een actueel beeld van de internationale discussie en hoe nationale overheden proberen de huidige hiaten in wetgeving te ondervangen. Ook bent u op de hoogte van de standpunten van diverse stakeholders.

Programma woensdag 29 oktober a.s.
09:30 Registratie open, Amsterdam RAI, Ingang C, Holland Complex

12:00 Bijeenkomst Regulations for offshore service vessels, Zaal F002

Voorzitter: Martijn Nieuwenhuijs, Technical Director, Bureau Veritas

Lezing 1: Development of regulations for offshore service vessels – focus areas KVNR

Spreker: Niels van de Minkelis, Senior Policy Advisor, KVNR

Lezing 2: Offshore service vessel rules – the marine contractors’ perspective

Emily Comyn, Technical Adviser (Regulatory Affairs), IMCA

Paneldiscussie met de sprekers en:

Johan Adriaanse, Operations Director, Wagenborg Offshore

Jaap Gelling, Product Director High Speed Craft, Damen Shipyards Gorinchem

13:30 Einde bijeenkomst, gelegenheid het Netherlands Maritime Technology – Holland Pavilion te bezoeken

Kosten en aanmelding

De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen EUR 75,- ex. BTW en zijn inclusief een drankje en hapje bij ontvangst en uitloop. U kunt zich aanmelden via de website van Offshore Energy www.offshore-energy.biz of rechtstreeks via deze link.

Meer… NMT 

Navingo, Femke Hoogeveen 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >