Lowpex in Shipping, een totaal pakket van kostenverlaging in de scheepvaart

Op 9 september as. tijdens de Holland Day op de SMM Hamburg, staat de Lowpex in Shipping conferentie in het teken van het integraal verlagen van operationele kosten in de scheepvaart. Sterke concurrentie en overcapaciteit maakt het nodig om alle bedrijfsprocessen in de scheepvaart te optimaliseren. De huidige markt vereist een totaalpakket van maatregelen om operationele kosten (OPEX) in de scheepvaart naar beneden te krijgen.

Het Lowpex concept gaat over het verlagen van alle kosten aan boord, niet alleen brandstofverbruik. Onderhoudskosten, routeplanning en schades zijn van directe invloed op de OPEX, en daarmee op de concurrentiepositie van maritieme ondernemingen. Efficiënter inrichten en afstemmen van bedrijfsprocessen wordt voor de scheepvaart steeds belangrijker om strategisch concurrentievoordeel te kunnen behouden, verbeteren of realiseren. Daarom is een totaalaanpak nodig.

Bas Buchner, directeur MARIN, zal spreken over toonaangevende maritieme research- en innovatieprojecten en aangeven hoe deze helpen een brug te slaan tussen het ontwerp en effectieve gebruik van schepen en offshore constructies. Verder zullen onder andere Sjef van Dooremalen (Netherlands Maritime Technology) en Arie Kraaijeveld (Nederland Maritiem Land) hun visie over het verlagen van OPEX in de scheepvaart delen tijdens de tweeëneenhalf uur durende conferentie op het helikopterdek van Zr. Ms. Evertsen. Aansluitend aan de conferentie is de netwerkreceptie van Netherlands Maritime Technology. Tijdens de receptie zal de voorzitter van branchevereniging voor de scheepsbouw en maritieme toeleveranciers, Sjef van Dooremalen, Netherlands Maritime Technology internationaal lanceren.
De conferentie en de netwerkreceptie vinden plaats op de openingsdag van SMM. Het Nederlandse maritieme bedrijfsleven laat zich tijdens deze beurs op volle kracht zien in het Holland Paviljoen, dat door Netherlands Maritime Technology in hal B7 wordt georganiseerd. Beursbezoekers kunnen daarnaast een eigen Holland Route lopen langs lidbedrijven van Netherlands Maritime Technology. In totaal exposeren 136 Nederlandse bedrijven op SMM.

De Lowpex conferentie wordt ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De organisatie is in handen van Bloem Doze Nienhuis. Deelname aan de conferentie is op uitnodiging.

Meer… Lowpex