ROVC onderneemt actie in regio Drechtsteden tegen tekort aan technici

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, start in de regio Drechtsteden met twee mbo-programma’s Werktuigbouw. De regio kent een enorme industriële activiteit, waarin met name de maritieme sector ruim is vertegenwoordigd. Bedrijven die in en rondom Drechtsteden zijn gevestigd kampen echter met een tekort aan goed opgeleide technici. Daarnaast is het aanbod van praktijkgerichte technische opleidingen beperkt. ROVC speelt in op deze behoefte met het bieden van regiospecifieke opleidingen voor huidige medewerkers van maritieme bedrijven. Hiermee wordt het kwalitatieve en kwantitatieve tekort aan technici in de regio teruggedrongen.

De opleidingen mbo-3 Servicemonteur Werktuigbouw en mbo-4 Servicetechnicus Werktuigbouw bestaan uit losse cursusmodules. De opleidingen worden gegeven in Hendrik-Ido-Ambacht en bestaan uit theorie- en praktijklessen. Tijdens de practicumlessen wordt geoefend op echte installaties op locatie of in het TechCenter van ROVC in Ede. Na het volgen van de verschillende modules, afgesloten met BPV-opdrachten en een examen, ontvangen cursisten een officieel mbo-diploma. Door de opbouw en inhoud van beide opleidingen zijn afgestudeerden direct en breed inzetbaar.

Maartje Mikx, business developer bij ROVC: “Goede vakmannen en -vrouwen, met de juiste praktijkgerichte kennis, zijn van groot belang voor de regio Drechtsteden. Dat merkten we ook aan de grote belangstelling op de informatieavonden. Daarom zijn wij gestart met het aanbieden van opleidingen die niet alleen precies passen bij behoeften vanuit de regio, maar ook bij de cursisten zelf. De cursuslocatie is namelijk in de buurt en de opleidingen zijn afgestemd op de leerbehoeften van volwassen medewerkers. We hopen zo de drempel voor mensen uit de regio te verlagen om een opleiding te volgen. Goed opgeleide technici zijn namelijk onmisbaar om de bedrijvigheid in deze mooie regio te behouden!”

Meer… ROVC

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >