MOCE2014: weerspiegeling van de populaire maritieme & offshore sector

MOCE_Rutte-7899

Gisteren, op woensdag 2 april jl. vond de achtste editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) plaats in het Beurs-WTC gebouw in Rotterdam. De beurs gericht op carrière in de maritieme en offshore industrie mocht ruim 4449 bezoekers ontvangen. De 131 deelnemende exposanten waren zeer tevreden over zowel de opzet van het evenement alsmede over de kwantiteit en kwaliteit van de bezoekers.

Minister-president bezoekt MOCE
Minister-president Mark Rutte was aanwezig tijdens de opening van het Navingo Maritime & Offshore Career Event om te zien wat er leeft in de sector. Samen met Navingo directeur Coert van Zijll Langhout en beursmanager Annemieke den Otter bezocht Rutte, die erg geïnteresseerd was in de verschillende branches, meerdere stands. Zo bekeek hij de stands van verschillende jachtbouwers, was hij onder de indruk van het schaalmodel van Boskalis en bracht de minister-president een bezoekje aan Defensie, waar hij de aanwezige jongeren enthousiasmeerde voor een carrière op zee

Officiële opening
De beurs werd dit jaar geopend door Coen Bouhuys, een van de Young Maritime Representatives.

Zijn functie als Young Maritime Representative is jongeren te enthousiasmeren voor werken in de maritieme & offshore sector. Tijdens de officiële opening sprak hij vol enthousiasme over de sector. “Het is een eer en genoegen om de beurs te mogen openen. De maritieme en offshore sector is klein en intiem, maar wel op zoek naar veel nieuwe werknemers. MOCE is de ideale gelegenheid voor werkgevers om nieuwe werknemers te vinden en voor studenten en werkzoekenden om toekomstige werkgevers te vinden”, aldus Coen Bouhuys.

Aansluitend op de opening startte de bedrijfspresentaties en workshops. Ook dit jaar zijn de presentaties weer druk bezocht, elke presentatie had gemiddeld 50 geïnteresseerde toeschouwers.

De workshops, verzorgd door Ingenieursvereniging KIVI, waren gericht op carrière. Onderwerpen die hier aan bod kwamen waren o.a. overtuigend solliciteren en personal branding.

Populariteit van de sector
Werken in de maritieme & offshore sector wordt steeds populairder. Organisator Navingo BV merkt dit niet alleen aan het hoge aantal bezoekers die de beurs de laatste jaren heeft, maar ook zeker aan de positieve reacties van zowel bezoekers als exposanten. Ronald Niemeijer, Head HRM van Vroon; “Wij staan al 7 jaar op deze beurs. Het is mooi om te zien dat de beurs steeds verder groeit. Het is de enige mogelijkheid in het jaar waar zoveel ondernemers uit het vakgebied bij elkaar komen.” Ook buiten de landgrenzen groeit de populariteit van het evenement nog steeds. Met name het aantal Belgische en Zuid-Europese bezoekers was dit jaar hoog.

Bezoekers waren verrast door de verschillende carrièremogelijkheden die de sector te bieden heeft. Nieuw dit jaar was de video booth. In de video booth konden bezoekers een korte videoboodschap opnemen waarin zij zichzelf presenteerden aan de exposanten van MOCE als potentiële nieuwe werknemer. Er werd goed gebruik gemaakt van deze digitale manier van solliciteren.

Meer… Maritime & Offshore Career Event