Canadese Minister van Industrie bezoekt Kotug

Maandag 24 maart bezochten James Moore, de Canadese Minister van Industrie en Stephen Harper, de Minister-President van Canada samen met hun delegatie de haven van Rotterdam, om zo aandacht te geven aan de handelsrelaties tussen Europa en Canada. De Minister-President en zijn delegatie zijn in Nederland voor de Nucleaire Top in Den Haag. Na het bezoek aan de haven vervolgde Minister Moore zijn bezoek aan Rotterdam in de hybride Rotortug RT Adriaan, welke hem naar het hoofdkantoor van KOTUG bracht.

Moore: “De hybride Rotortug is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen Nederlandse en Canadese bedrijven. Het Canadese bedrijf Aspin Kemp and Associates (AKA) ontwikkelde de technologie, die nu hier in de haven van Rotterdam wordt gebruikt. Canada profiteert van de verkoop van de technologie, net zoals de bedrijven hier profiteren van de aankoop. Het is een goed voorbeeld van de werking van handelsbetrekkingen.”

Minister Moore was aanwezig bij Kotug om de ondertekeningsceremonie van twee contracten bij te wonen. Allereerst werd het samenwerkingsverband tussen AKA, Robert Allan en Kotug bekrachtigd. Ard Jan Kooren, directeur van Kotug: “Wij hopen nog lange tijd samen te werken aan verdere ontwikkelingen voor de E-Kotug.” Daarnaast werd een contract ondertekent tussen Kotug en het Canadese Robert Allan voor de levering van drie offshore Rotortugs ter ondersteuning van het FLNG ‘Shell Prelude’ project. Manager of Robert Allen Jim Hyslop: “Wij zijn er trots op om met Kotug en Rotortug samen te werken, het is een gezamenlijke inspanning.”

Anne Kregting, Maritiem Nieuws

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >