Atlas Copco Rental blijft fors investeren in olievrije compressoren en offshore-materiaal

Atlas Copco Rental - BASF, a world leader in chemicals

Atlas Copco Rental investeert in meer dan tachtig olievrije compressoren voor haar Europese huurvloot. Het gaat om zowel diesel- als elektrisch aangedreven compressoren, variërend van 8,6 tot 24 bar. Ook de investeringen in speciale offshore-apparatuur blijven toenemen. Er worden meer dan twintig machines aangeschaft, waaronder luchtcompressoren, stikstofgeneratoren, stroomaggregaten en toebehoren.

Van de tachtig nieuwe compressoren worden er meer dan veertig nieuwe PTS1600-olievrije compressoren geproduceerd. De nieuwe PTS1600 voldoet aan de wetgeving ‘Stage IIIB’. Deze dieselaangedreven 100% olievrije compressor zal de meest milieuvriendelijke oplossing op de markt zijn. Deze heeft een lagere uitstoot en verbruikt minder brandstof vergeleken met de vorige generatie. Een groot deel van deze investering is bestemd voor de Nederlandse markt.

Voor de groeiende Oil & Gas markt in Rusland en Kazachstan voorziet Atlas Copco Rental in tien extra PTS1600 olievrije compressoren. “2013 was een belangrijk jaar waarin we de verhuurorganisatie hebben opgezet en hebben geïnvesteerd in lokaal materiaal. Met deze extra investering blijft de regio dicht bij de klanten. We denken dat 2014 ons de resultaten zal opleveren van deze voorbereidingen”, zegt Alexey Zdobvitskiy, Regional Manager Rusland en Kazachstan.

Atlas Copco Rental blijft niet alleen investeren in dieselaangedreven compressoren. Er staan ook meer dan veertig moderne elektrisch aangedreven 100% olievrije compressoren op het groeiplan. Evenals efficiënte persluchtdrogers en andere toebehoren

Om onze aandacht speciaal op de Offshore-industrie te houden, blijven de Atlas Copco Rental-organisaties, waaronder de vestiging in Nederland, rond de Noordzee investeren in offshore-materiaal. Dit materiaal is uitegrust met onder andere een DNV 2.7-1 gekeurd hijsframe met slings en speciale anti-corrosieve behandeling voor offshore condities. In totaal worden er meer dan 10 offshore-compressoren, meer Zone 2-compressoren, extra offshore-stroomaggregaten tot 500kVA en offshore-persluchtdrogers met toebehoren gekocht.

Meer…  Atlas Copco Rental