Statoil Completes Well in Johan Sverdrup Discovery

Statoil has completed another successful appraisal well in PL265 in the Johan Sverdrup discovery together with partners Petoro, Det norske oljeselskap and Lundin.

The 16/2-14 well was drilled in a northwestern segment about 6 kilometres northwest of the 16/2-6 discovery well and about three kilometres northwest of well 16/2-8.

Mapping the reservoir in the Johan Sverdrup discovery represents one of the main challenges as there are significant variations in reservoir quality and thickness in various parts of the discovery”, says Gro Haatvedt, senior vice president exploration Norway.

Well 16/2-14 confirms that this part of the Johan Sverdrup field has the same exceptionally good reservoir with about 30 meters being oil saturated.”

The oil/water contact was not encountered. The reservoir quality was lacking both in the Hegre Group and Shetland Group. In the stratigraphic sequence above the reservoir, data was collected in four levels.

The well was drilled by the Ocean Vanguard drilling facility, which will now proceed to drill delineation well 16/2-15 in production licence 265 on the Johan Sverdrup discovery.

Press Release, November 7, 2012

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >