Aftrap recordpoging ‘maritieme gastlessen’ door Cathelijne Broers

Op donderdag 31 oktober zal Cathelijne Broers, directeur van De Hermitage en De Nieuwe Kerk Amsterdam, een maritieme gastles geven aan kinderen van basisschool de Vlinderboom. Dit is, in het kader van de Maritime Week 2013, de aftrap voor de recordpoging ‘maritieme gastlessen’, waarvan de organisatie verwacht er zo’n 300 binnen een week te kunnen verzorgen. De Maritime Week wordt georganiseerd door Nederland Maritiem Land.

Broers zal aan de hand van de tentoonstelling ‘MING, keizers, kunstenaars en kooplui’ de leerlingen vertellen over de Nederlandse schepen die naar China voeren voor het kopen van bijzondere goederen zoals porselein. Tijdens de Maritime Week, die tot en met 9 november loopt, volgen nog vele andere maritieme gastlessen, onder andere door Martin Dorsman (directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) en Thecla Bodewes (directeur-eigenaar van diverse scheepswerven). De afsluiting van de recordpoging vindt op vrijdag 8 november plaats als het TU Delft Solar Boat Team de laatste gastles tijdens de Europort beurs in Ahoy verzorgt.

Andere highlights van de Maritime Week
• 31 oktober: Eerste verkiezing Young Maritime Representative, een jonge veelbelovende student die een jaar lang als ambassadeur van de maritieme sector op zal treden.
• 31 oktober: Maritime Awards Gala met o.a. de verkiezing van de KNVTS Schip van het Jaar en de HME Maritime Innovation Award.
• 7 november: Vaartocht op patrouilleschip Zr. Ms. Friesland en een supersnelle FRISC voor de winnaars van de slagzinwedstrijd van de Koninklijke Marine.
• 8 november: Miniconferentie ‘Maritime Hotspots’ over exporteren naar Rio de Janeiro, Istanboel en Noorwegen.
• 8 november: Future Pioneers op Europort: op zoek naar innovatief maritiem talent.
• 9 november: Open huis bij Damen Shipyards Gorinchem, Amels BV en Damen Schelde Naval Shipbuilding

Over de Maritime Week 2013
Onder het motto ‘Samen welvarend’ wordt van 31 oktober tot en met 9 november 2013 de maritieme sector in de schijnwerpers gezet. Tijdens de derde editie van de Maritime Week wordt de aandacht op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector gevestigd. Keppel Verolme is Silver Partner van de Maritime Week 2013.

Meer..www.maritimeweek.nl