Zaterdag 21 september Functioneringssluiting Maeslantkering

Maeslandkering

Op zaterdag 21 september sluiten de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genaamd, hun deuren tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting. Deze jaarlijkse testsluiting voert Rijkswaterstaat uit als voorbereiding op het stormseizoen.

Kom kijken, het Keringhuis is de hele dag open!
De sluiting start naar verwachting op 21 september om 15.40 uur. De hele dag zijn er rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten, ook speciaal voor kinderen. Het Hoogheemraadschap van Delfland is aanwezig met Droppie Water. Kinderen kunnen een kijkdoos maken, zelf de dijk inspecteren met Droppie Dijkwacht of een speurtocht doen.

LET OP:
In verband met de verwachte drukte raden wij aan om uw rondleiding vooraf te reserveren.

Praktische informatie
•Het Keringhuis is op 21 september van 10.00 tot 18.00 uur GRATIS te bezoeken.
•Aanvang sluiting Maeslantkering verwacht om 15.40 uur (onder voorbehoud).
•Rondleidingen en activiteiten van 11.00-17.00 uur.
•Gratis pendelbussen rijden van parkeerplaatsen in de omgeving van het Keringhuis en van NS station Hoek van Holland Haven, van 10.00-18.00 uur.
•Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes te verkrijgen.

Weekendafsluiting A20 Gouda – Hoek van Holland
Let op! In het weekend van 21 september is de A20 richting Westland vanaf Kleinpolderplein tot Kethelplein afgesloten. Verkeer wordt via de ring omgeleid. U dient rekening te houden met max. 30 minuten extra reistijd. Kijk voor meer informatie op Van A naar Beter.