Ook met goed weer veel werk voor de kustwacht

Ondanks het goede weer moest het Kustwachtcentrum dit weekeinde meer dan 40 keer in actie komen voor de recreatievaart en beroepsvaart.

Meest voorkomende hulpaanvragen bleken:
Motorproblemen (13x) (!)
Aan de grond gelopen (9x)
Zwemmers in problemen (10x)

Eén maal assisteerde het Kustwachtvliegtuig, omdat een jacht een noodoproep uitzond en niet reageerde op oproepen van het Kustwachtcentrum. Het bleek uiteindelijk alleen om motorproblemen te gaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Vermeldenswaardig was de melding van sportduikers die bij een wrak op ongeveer 10 kilometer west van Callantsoog/Petten een zeemijn aantroffen. De Kustwacht heeft dit doorgegeven aan de Defensie Duik Groep van de Koninklijke Marine die dit verder zal afhandelen.

Van de beroepsvaart werd drie maal een aanvraag voor medische assistentie ontvangen. Zij werden doorverbonden met een arts van de Radio Medische Dienst. Eén schip meldde problemen met de hoofdmotor en moest enige tijd repareren alvorens het zijn weg kon vervolgen.

Voor de hulpverlening werden 43 reddingboten van de KNRM ingezet, drie maal werd een beroep gedaan op een reddingbrigade en 12 keer verleenden bergers hulp.

Meer… KNRM