IHC Merwede levert nieuwe backhoe dredger ALBERTO ALEMÁN ZUBIETA op

ALBERTO ALEMÁN ZUBIETAoplevering

Op 22 april 2013 heeft IHC Merwede de backhoe dredger ALBERTO ALEMÁN ZUBIETA opgeleverd aan Autoridad del Canal de Panama (ACP) in Panama-Stad. De formele afhandeling werd gedaan door mevrouw Regina Donelson, Contracting Officer bij ACP, na een succesvolle proefvaart van 30 aaneengesloten dagen op het Panamakanaal.

IHC Special Dredging Equipment, een onderdeel van IHC Merwede en gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van onder andere backhoe dredgers, heeft van ACP de opdracht gekregen voor het ontwerp, de bouw en oplevering van de innovatieve backhoe dredger. ACP heeft voor IHC Merwede gekozen vanwege onder meer het vertrouwen in de techniek en haar efficiëntie en kwaliteit bij een eerdere order voor ACP, de snijkopzuiger QUIBÍAN 1.

De ALBERTO ALEMÁN ZUBIETA is ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste technologische ontwikkelingen. De backhoe dredger wordt ingezet voor de uitbreiding en onderhoud van het Panamakanaal. Het schip is speciaal ontwikkeld om te werken in Gaillard Cut, een onderdeel van het Panamakanaal, waar opgeblazen rotsen en harde grondsoorten zullen worden gebaggerd.

“ACP en IHC Merwede zijn beiden trots op de ALBERTO ALEMÁN ZUBIETA”, zegt Bram Roelse, Managing Director van de Dredging divisie van IHC Merwede. “Het is een complex project en we hebben nauw samengewerkt om tot een succesvol resultaat te komen. Het schip is na oplevering direct begonnen met de onderhouds- en uitbreidingswerkzaamheden in het Panamakanaal.

“IHC Merwede heeft een belangrijke stap gemaakt in het gebruik van haar geavanceerde technologie. Ons life-cycle support programma bevat onder andere de training van het team van ACP, zodat zij zelf in staat zijn het beste uit het schip te halen, onderhouds- en servicewerkzaamheden te kunnen verrichten en zorg te dragen voor maximale winst.”

Meer… IHC Merwede