Unieke trainingsfaciliteiten beschikbaar voor de on- en offshore windindustrie op de Maasvlakte

falck

Havenwethouder Jeannette Baljeu van Rotterdam opende 26 april 2013 om 16.00 uur de nieuwe windtrainingsfaciliteiten van Falck Nutec waar bouwers, beheerders en installateurs van windmolenparken hun veiligheidstrainingen kunnen volgen.

”Het is heel belangrijk dat deze geavanceerde windtrainingsfaciliteiten in de Rotterdamse haven aanwezig zijn. Zo kunnen de on- offshore medewerkers over de hele wereld veilig werken in weer en wind. Ik ben er trots op dat Rotterdam de eerste plek in Nederland is met windtrainingsfaciliteiten conform de Global Wind Organisation”, zegt wethouder Baljeu.

Na Esbjerg (Denemarken), Teesside (Engeland) en Bremerhaven (Duitsland) is Nederland het vierde land waar klanten van Falck Nutec uit de windenergiesector (on- en offshore) terecht kunnen voor hun veiligheidstrainingen.

Gebaseerd op de ervaringen opgedaan met veiligheidstrainingen voor de offshore & maritieme industrie is Falck Nutec ook in staat om hoogwaardige trainingsprogramma’s voor de on- en offshore windindustrie aan te bieden. Falck Nutec kan, als eerste in Nederland, alle vijf trainingsmodules van GWO (Global Wind Organization) verzorgen. De modules bevatten de volgende trainingsonderdelen:
• Werken en redden op hoogte (2 dagen);
• Veilig handmatig bedienen (0,5 dag);
• Overleven op zee (inclusief veilig van en aan boord gaan) (1,5 dag);
• Eerste hulpverlening (2 dagen);
• Brandbestrijding (0,5 dag).

Voor het kunnen aanbieden van deze trainingen zijn twee hoge torens gebouwd waar werk, evacuatie en redding op hoogte getraind kan worden. In een realistische omgeving Eerste Hulp verlenen en branden bestrijden kan op de bestaande faciliteiten van het oefencentrum. De module ‘Overleven op zee” kan in het bestaande drijvende zwembad worden uitgevoerd. In een gloednieuwe hoge loods zorgt Falck ervoor dat ook tijdens slechte weersomstandigheden de leerdoelen bereikt kunnen worden. In de loods worden diverse laddersystemen geplaatst en evacuatiepunten gebouwd. Om deelnemers te leren veilig van een boot over te stappen naar een windmolen (en andersom) is er een overstapstation nagebouwd.

Voor het bijwonen van de opening, interviews of nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Falck op telefoonnummer: 0181-376 666.

Lees meer… Falck Nutec