O&O fonds Waterbouw en STC-Group investeren fors in waterbouwopleidingen

STCWateropleidingen

Op donderdag 11 april 2013 hebben de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw en de STC-Group een overeenkomst gesloten voor het vernieuwen van de snijkopzuigersimulator van de STC-Group in Rotterdam. Met de vernieuwing van de, voor de baggerbedrijf- en waterbouw gerelateerde opleidingen belangrijke, simulator is een investering van € 500.000 gemoeid. De kosten worden gedragen door beide partijen. De overeenkomst is ondertekend door bestuursleden van het O&O Fonds Waterbouw en Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group.

Versterking samenwerking
De vernieuwde simulator zal vooral worden ingezet voor de unieke MBO- Waterbouwopleidingen, de minor Offshore van de STC-Group en voor de training en bijscholing van medewerkers uit de sector. De vernieuwingen aan de snijkopzuigersimulator betreffen onder andere de verbetering van de hardware en het versterken en uitbreiden van de software. Beide partners versterken met de overeenkomst niet alleen de jarenlange samenwerking, maar ook de opleidingsmogelijkheden van (toekomstige) sectormedewerkers. De door MARIN uitgevoerde upgrade zal naar verwachting medio augustus afgerond zijn. Dankzij de upgrade van deze simulator voegt de STC-Group wederom een geavanceerd onderwijsmiddel voor de waterbouwsector toe aan het grootste simulatorpark ter wereld voor onderwijs en toegepast onderzoek.

Naast de snijkopzuigersimulator beschikt de STC-Group onder andere ook over Dynamic Positioning simulatoren, binnenvaart- en brugsimulatoren, ROV simulatoren, offshore kraansimulatoren en veel andere, op de waterbouw en offshore gerichte hoogwaardige opleidings- en onderzoeksfaciliteiten.

Meer… STC-Group