Bodewes overname Faciliteiten Volharding Shipyards Harlingen

ScheepswerfDeKaap

Woensdag 27 maart jl. is officieel bekend gemaakt dat de Scheepswerffaciliteiten van Volharding Shipyards in Harlingen wordt verkocht aan de Bodewes Groep.

Hiermee verstevigt het bedrijf haar positie op de scheepsreparatie en nieuwbouwmarkt aanzienlijk. Bodewes met haar werven in Hasselt en Meppel heeft ondanks de huidige economie een volle orderportefeuille en de vraag naar schepen met meer diepgang, een grotere breedte / lengte en meer gewicht neemt nog steeds toe.

Harlingen is hier uitermate geschikt voor met de mogelijkheid om schepen droog te zetten met een afmeting van 120 x 20 meter en 4.500 ton gewicht, meerdere reparatieloodsen en een nieuwbouwhal waar schepen in zijn geheel kunnen worden gebouwd. De uitbreiding past precies in de bedrijfsfilosofie van de Bodewes Groep die alleen werven heeft waar nieuwbouw en reparatie gecombineerd zijn en met trots gewerkt wordt aan deze oer-hollandse produkten.

In Mei zullen de faciliteiten overgedragen worden aan de Bodewes groep.

De scheepswerffaciliteiten van Volharding worden nu nog gedeeltelijk verhuurd aan Shipdock Harlingen recent overgenomen door de Damen groep en aan Barkmeijer Stroobos voor de bouw van loodsvaartuigen. De werf is in 1993 neergezet als Frisian Shipyard.

Meer… De Kaap  Bodewes