Bouw je eigen boot tijdens de Vripack Botenbouwdag

Vripack Botenbouwdag 2013

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseren de Technasium leerlingen van het Bogerman te Sneek voor het eerst een Vripack Botenbouwdag. Dit jaar vindt de grande première plaats op het Potten terrein te Offingawier

Bart Bouwhuis van Vripack vertelt: “Vripack heeft sociale activiteiten hoog in het vaandel staan en het idee van een Vripack Botenbouwdag spookte al een tijdje bij ons door het pand. Door de samenwerking met het Technasium ontstond een mooie ‘win win’ situatie waardoor we dit evenement gezamenlijk de body konden geven die het verdient”.

Het doel van de Botenbouwdag is het organiseren van een familie gericht evenement met een inspirerende en leerzame achtergrond waarbij de verbinding tussen watersport en jeugd in het middelpunt staat. Tijdens de Botenbouwdag zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden maar centraal staat het bouwen van een eigen boot in één dag.

“Het organiseren van de Vripack Botenbouwdag is een grote en leerzame uitdaging voor de leerlingen van het Technasium. De organisatie van dit evenement zorgt voor een hele mooie brug tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Door de samenwerking met Vripack wordt een ideaal platform gecreëerd waarmee niet alleen het Technasium maar ook vele andere facetten van het Bogerman onder de aandacht kunnen worden gebracht” aldus Jan Gerben de Vries, leraar van het Technasium en coördinator van dit project.

Voor de ontwikkeling van het bouwpakket zijn er een aantal Technasium leerlingen samen met het Vripack team aan de slag gegaan. Het complete bouwpakket t.w.v. €100,- kan vanaf 1 april t/m 1 juni besteld worden via de speciaal ontworpen website: www.botenbouwdag.nl.

Alle bestelde bouwpakketten worden voorzien van een eigen nummer, gekoppeld aan de familie die de boot zal gaan bouwen. Er zal een gelimiteerd aantal bouwpakketten verkocht worden, dus wees er snel bij want: op is op!
De opbrengst van de Botenbouwdag zal samen met een vast bedrag per verkocht bouwpakket geschonken worden aan stichting Sailing Kids. Een passende organisatie binnen het initiatief van dit evenement.
Voor een overzicht van de meest gestelde vragen en het uitgebreide programma kijk je op www.botenbouwdag.nl. Specifieke vragen kunnen gestuurd worden naar [email protected].