Opdracht DONG Hejre jacket & Wellhead dek voor Heerema Fabrication Group

HeeremaDong Hejre jacket

Heerema Fabrication Group (HFG) heeft de opdracht ontvangen voor de inkoop van materialen en fabricage van het DONG Hejre jacket, heipalen en pre-drilling wellhead dek bestemd voor het Hejre olie- en gasveld gelegen in het centrale deel van de Noordzee voor de kust van Denemarken.

Het contract betreft een 8-legs launch jacket (onderstel voorzien van 8 poten), met een lengte van 60 m, een breedte van 35 m en een hoogte van 85 m, bestemd voor het Hejre platform beheert door operator DONG Energy in Denemarken. Bovendien bevat het contract de heipalen en een pre-drilling wellhead dek.

De fabricage voorbereidingen van het 8.000 ton wegende jacket, de heipalen en het pre-drilling wellhead dek van 500 ton zijn in januari 2013 gestart op de Heerema Vlissingen werf. Het is de verwachting dat het jacket, heipalen en pre-drilling wellhead dek in de eerste helft van 2014 gereed zijn voor installatie, waarna zuster divisie Heerema Marine Contractors de offshore installatie zal uitvoeren. Hierna zal worden begonnen met het boren gevolgd door de installatie van het hoofddek in 2015.

Tino Vinkesteijn, Chief Commercial Officer van Heerema Fabrication Group, zegt: “Het winnen van dit contract levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in deze regio in Nederland. Mede dankzij de overige onderhanden projecten op onze fabricagelocatie in Vlissingen zal de werkgelegenheid kunnen worden veiliggesteld tot midden 2015. De uitvoering van het Hejre project in Vlissingen zal meer dan 200.000 manuren werkgelegenheid opleveren, met extra supply chain opdrachten voor andere bedrijven in deze regio en Nederland.”

Remco van Gilst, Senior Vice President Commercial van Heerema Fabrication Group, vervolgt: “We kijken uit naar een goede samenwerking met Technip inzake de uitvoering van dit contract. De relatie tussen HFG en Technip is het gevolg van de goede EPC (Engineering, Procurement en Constructie) relatie van Heerema Fabrication Group met Genesis, onderdeel van de Technip organisatie, ontwikkeld gedurende de uitvoering van diverse projecten. Het winnen van het DONG Hejre jacket, het eerste launch jacket gebouwd op onze werf in Vlissingen, positioneert HFG zich in het marktsegment van launch jackets.”

De Hejre olie & gas ontwikkeling ligt in de Deense Noordzee in 70 meter waterdiepte. De verwachting is dat het platform operationeel is in 2015. In de ontwikkeling van het Hejre project heeft DONG 60% en Bayerngas een belang van 40%.

Meer… Heerema