Samen werken aan de toekomst van de maritieme & offshore sector

MOCEBeursvloerHuisman

Nog een kleine twee weken voordat alweer de zevende editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event plaatsvindt, op woensdag 10 april a.s. Dat de populariteit van het evenement nog steeds stijgende is, wordt bewezen door het aantal aanmeldingen van exposanten, zelfs nu het roerige tijden zijn op de arbeidsmarkt. Gelukkig weten de maritieme en offshore bedrijven zich goed staande te houden. Ruim 115 topbedrijven hebben zich aangemeld als exposant voor het grootste evenement voor opleiding en carrière in de maritieme en offshore sector. Samen bieden zij ruim 2.500 vacatures aan.

Kennis overdracht via bedrijfspresentaties en workshops
Enkele aansprekende namen zijn Allseas, Boskalis, Damen Shipyards Group, Dockwise, GustoMSC, Kotug, Feadship, Keppel Verolme, Curaçaose Dok Maatschappij, Heerema, Huisman Equipment BV, IHC Merwede, Jumbo, Oceanco, SBM Offshore, Tideway en Van Oord. Naast het bezoeken van deze topbedrijven kun je ook diverse presentaties en workshops bijwonen. Zo zijn er diverse presentaties van o.a. SPT Offshore, Cosco Heavy Transport en Wärtsilä Netherlands B.V. in de MOCE Kubus. Om 16.30 uur opent Paulus Jansen (SP), woordvoerder energie en wonen in de Tweede-Kamer, het CEO Netwerk Café, welke alleen toegankelijk is op uitnodiging. De lezingen in de Leeuwen en Goudriaan Rooms worden verzorgd door o.a. InterStep, Fairmount, Van Oord, Feadship, Damen Shipyards Group, Nevesbu en GustoMSC. Onderwerpen die aan bod komen variëren van een bedrijfspresentatie, toelichting over een speciaal project tot een presentatie over de arbeidsvoorwaarden en carrièremogelijkheden binnen de sector of een specifiek bedrijf. Ook kun je dit jaar kosteloos de workshop “Bedrijfsgericht solliciteren” bijwonen. Tijdens deze 45 minuten durende workshop wordt al brainstormend een goede aanpak voor jouw sollicitatie bedacht.

Handen ineen slaan
Om 11.00 uur zal Frans van Seumeren (voormalig CEO van Mammoet en nu eigenaar van onder andere RollDock, Roll-Lift en voetbalclub FC Utrecht) de zevende editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event officieel openen. Wil je als bedrijf groei en innovatie realiseren, dan is de werving van goede medewerkers essentieel. “In deze tijd is het juist belangrijk om als organisatie te kunnen laten zien waar je voor staat. Een website zegt lang niet alles. Het Navingo Maritime & Offshore Career Event laat potentiële kandidaten de sfeer proeven binnen de organisatie. Je wilt mensen hebben die denken: ‘Daar wil ik ECHT werken’. Op woensdag 10 april slaan we de handen ineen om met elkaar aan de toekomst van de maritieme en offshore sector te werken; een dynamische sector die veel kansen biedt voor zowel jong talent als professionals” Aldus Frans van Seumeren.

Meer… Maritime Offshore Career Event