Ladies day tijdens internationale vrouwendag

Vrijdag 8 maart 2013 is het internationale vrouwendag. Tijdens deze dag organiseert het Scheepvaart en Transport College, in samenwerking met de Sint Jozef Mavo in Vlaardingen, een ladies day. Doel van de dag is de meiden van de Sint Jozef Mavo een goed beeld te geven van de opleidingen en carrièremogelijkheden in de haven, scheepvaart en procestechniek.

De Rotterdamse haven en het havenindustrieel complex zitten te springen om enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Nog maar weinig jonge vrouwen kiezen voor een baan in deze voor de Nederlandse economie belangrijke sectoren. Door een informatieve en ontspannen ladies day te organiseren voor de meiden van de Sint Jozef Mavo, hoopt het Scheepvaart en Transport College hen te interesseren voor een opleiding én baan in en om de haven.

Op 8 maart krijgen de leerlingen diverse lezingen van Rotterdamse vrouwen die een managementfunctie bekleden binnen de haven. De dag wordt afgesloten met een high tea waaraan ook meiden die een opleiding bij het Scheepvaart en Transport College alsmede vrouwelijke docenten zullen deelnemen.

De eerste internationale vrouwendag vond plaats in 1910. Sinds 1978 wordt deze dag ook in Nederland gevierd.

Meer… STC-Group