Dagny jacket contract naar Heerema Fabrication Group

Heerema_jacket

Heerema Vlissingen breekt weer record met de productie van het grootste launch jacket ooit gebouwd bij HFG

Heerema Fabrication Group’s Vlissingen werf heeft de opdracht getekend met Statoil voor de Engineering, Procurement en Constructie van een jacket voor de Dagny veld ontwikkeling in het centrale deel van de Noordzee.

Volgend op de opdracht van HFG’s ingenieursbureau -HFG Engineering- voor de FEED studie van het Dagny jacket in oktober 2011, heeft Heerema Vlissingen afgelopen vrijdag 1 februari de opdracht ontvangen van Statoil voor de Engineering, Procurement en Constructie (EPC) van dit 16.000 ton wegende launch jacket en een pre-drilling module van 155 ton.

Het Dagny jacket wordt het grootste launch jacket ooit gebouwd bij HFG’s Vlissingen offshore fabricage werf. Heerema Vlissingen zal de fabricage van dit uitdagende en record brekende jacket starten in november 2013. De verwachting is dat het jacket in april 2015 wordt opgeleverd. De hoogte van het jacket wordt 142 meter met op de bodem een afmeting van 60 x 50 meter en 40 x 30 meter bovenin. Het pre-drilling module krijgt een afmeting van 14 x 14 x 4 meter en is een onderdeel van de gefaseerde ontwikkeling van het Dagny veld en zal uiteindelijk in de topsides worden geintegreerd.

“Deze opdracht zal wederom de ontwerp en fabricage capaciteiten van onze organisatie uitbreiden, na het succesvolle en uitdagende Statoil Valemon jacket project dat vorig jaar is opgeleverd’, aldus Tino Vinkesteijn, CCO Heerema Fabrication Group. Tino vervolgt: “Met het winnen van dit contract is de werkgelegenheid in onze Vlissingen faciliteit, die momenteel vier jackets in aanbouw heeft, tot het 2e kwartaal in 2015 veiliggesteld.”

Volgens VP Technology Cees Spaans van HFG: ‘Gebaseerd op de diverse FEED concepten ontwikkeld door HFG Engineering, variërend van lift jacket tot launch jacket, heeft Statoil gekozen voor het launch concept. Het feit dat wij na deze FEED studie de opdracht hebben ontvangen voor het EPC project van het Dagny jacket, welke volgt op de succesvolle uitvoering van het Valemon jacket gedurende 2011-2012, bewijst dat onze ‘fabrication-driven engineering’ aanpak de juiste koers is.”

Remco van Gilst, Senior Vice President Commercial van Heerema Fabrication Group, vult aan: “Het ontvangen van een EPC opdracht van deze omvang, toont aan dat wij het vertrouwen hebben van onze gewaardeerde klant Statoil in onze capaciteiten en in onze relatie opgebouwd gedurende het recent uitgevoerde Valemon jacket project. Wij kijken dan ook uit om weer met Statoil samen te werken op dit uitdagende project en een bijdrage te leveren aan een succesvolle integratie van de pre-drilling fase in dit project.

De Dagny veldontwikkeling is een gas, condenstaat en olie veld, gelegen in het Noorse centrale deel van de Noorzee, ongeveer 30 kilometer noordwest van Sleipner. Het Dagny veld zal worden ontwikkeld met een ‘fixed’ platform in een waterdiepte van 116 meter en zal worden aangesloten op de Sleipner faciliteiten voor gas export, waarbij de olie met tankers zal worden getransporteerd.

Meer… Heerema