Aanvaring autocarrier en containerschip op de Noordzee

Op woensdagavond 5 december om 19.20 uur ontving het Kustwachtcentrum Den Helder van de autocarrier ‘Baltic Ace’ het bericht van aanvaring met het containerschip ‘Corvus J’. Het incident vond plaats ter hoogte van de Noord Hinder op ongeveer 65 kilometer ten westen van Goeree. De Baltic Ace is kort na de aanvaring gezonken.

Aan boord waren 24 opvarenden. Door het Kustwachtcentrum is direct een reddingsactie opgezet. 13 mensen zijn gered. Helaas is inmiddels bevestigd dat er vier dodelijke slachtoffers zijn en er nog 7 bemanningsleden worden vermist.

Meer informatie over de reddingsoperatie vindt u op de site van de Kustwacht.

Inzet Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat ondersteunt bij incidenten op de Noordzee de Kustwacht bij de zorg voor de veiligheid van de overige scheepvaart. Het incidenten- en meetvaartuig de Arca van Rijkswaterstaat is onderweg naar de locatie van het gezonken schip en zal daar rond 07.00 uur aankomen. De bemanning van de Arca gaat daar het overige scheepvaartverkeer begeleiden. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal de Arca ook de ligging van het schip onderzoeken met behulp van sonar en multibeam. Zodra mogelijk gaat Rijkswaterstaat wrakbetonning plaatsen.

Rijkswaterstaat onderhoudt contact met de eigenaar van de Baltic Ace over de berging het schip.