Royal HaskoningDHV ondertekent MoU voor een OV-terminal in Istanbul

Royal HaskoningDHV en het Turkse architectenbureau Hakan Kiran ondertekenden 7 november 2012 een Memorandum of Understanding voor het ontwerp van de nieuwe Kabatas Seagull openbaarvervoerterminal in Istanbul.

Bij de ondertekening waren aanwezig minister-president Mark Rutte, Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Jaska de Bakker, CFO en Raad van Bestuur Royal HaskoningDHV.
De nieuwe Kabatas Seagull OV-terminal komt op de westoever van de zeestraat Bosporus in Istanbul en zal miljoenen reizigers faciliteren. De terminal accommodeert veerboot, metro, tram en bus.

Royal HaskoningDHV adviseert architectenbureau Hakan Kiran op het gebied van geotechniek, milieu en maritiem. De MoU is ondertekend door architect Hakan Kiran en Roy van Eijsden, directeur van de Turkse operatie van Royal HaskoningDHV.

Breuklijn
Architectenbureau Hakan Kiran ontwerpt de OV-terminal voor de gemeente Istanbul als nieuwe landmark. Vanaf de Bosporus gezien is het terminal-ontwerp een vliegende zeemeeuw. Het project omvat een onderdoorgang voor auto’s, een metro-, bus- en tramstation en een kade voor veerboten.

Het gebied ligt vlakbij een breuklijn van de aardkorst en is daardoor aardbevingsgevoelig. In het terminalontwerp wordt hier rekening mee gehouden.

Meer… Royal HaskoningDHV