Hiswa te Water in technisch geavanceerde jachthaven

De Hiswa te Water: dit jaar voor het eerst in Amsterdam Marina. Deze evenementenhaven met unieke technische features is door Seijsener Rekreatietechniek in korte tijd gerealiseerd.

De 1500 meter steiger met 350 ligplaatsen zijn vrijwel onzichtbaar bekabeld en voorzien van de door Seijsener zelf ontwikkelde en geproduceerde Harbour In aansluitpunten voor elektra en water. Deze zijn in het steigerdek verwerkt onder beloopbare roestvrijstalen luikjes. Het talrijke Hiswa-publiek heeft hierdoor alle ruimte op struikelvrije steigers.

Uniek van Amsterdam Marina is de stroomcapaciteit. Dikke 2402 kabels voorzien zowel luxe megajachten als de aanwezige stands gelijktijdig van stroom. Ook nieuw is de droge blusleiding die onder de steigers is aangelegd. Bij onverhoopte calamiteiten, bijvoorbeeld brand op een groot jacht aan een van de steigers, kan de brandweer snel ter plekke aansluiten en in actie komen.

Amsterdam Marina staat dit jaar en de komende jaren nationaal en internationaal in de belangstelling. De Hiswa wil als vereniging haar activiteiten zowel te water als op het land concentreren rondom deze unieke locatie met historische scheepsbouwbetekenis. Seijsener beschouwt de geavanceerde jachthaven, in slechts drie maanden gerealiseerd, als een goede staalkaart van wat er anno 2012 op jachthavengebied technisch mogelijk is.

Meer… www.seijsener.com