MARIN neemt je op sleeptouw – Interactieve demonstraties op 6 oktober in Wageningen

Zaterdag 6 oktober 2012 opent MARIN in Wageningen haar deuren voor het publiek. Van 10.00 tot 16.00 uur nemen MARIN-medewerkers je mee ‘op sleeptouw’ door de test- en meetwereld van de scheepvaart. Tijdens deze open dag krijg je de unieke mogelijkheid de verschillende bassins te bezoeken, waar continu proeven met modellen worden gedaan.

Of vaar mee op de sleepwagen om zo een werkelijke test te ervaren. Onderweg zie je hoe scheepsmodellen en scheepsschroeven gemaakt worden en ontdek je wat bijvoorbeeld cavitatie is. Wil je liever als een echte kapitein een sleepboot besturen? Of als loods een vrachtschip begeleiden? Dat kan met de simulatoren van MARIN’s nautisch centrum. Hier zie je ook welk werk een verkeersdienstbegeleider op het water doet.

De open dag vindt plaats tijdens de Oktober Kennismaand, een jaarlijks terugkerend evenement, bedoeld om kinderen meer met wetenschap en techniek in aanraking te brengen. Er zijn deze dag bij MARIN verschillende activiteiten speciaal voor kinderen. Zo kunnen zij hun kapiteinsdiploma halen en kans maken op leuke prijzen door mee te doen aan een puzzeltocht.

Kortom, een boeiende tocht voor jong en oud door de wereld van de scheepsvaart! Datum en locatie Datum: zaterdag 6 oktober, 10.00 – 16.00 uur.

Locatie: Haagsteeg 2, 6708 PM Wageningen

Parkeren
Het parkeerterrein van MARIN is op deze dag niet beschikbaar. Parkeermogelijkheden zijn er volop op loopafstand van MARIN. U kunt hiervoor de borden volgen.

Meer…MARIN