Verdronken redder Nieuwe Maas: tweede jongen meldt zich

Donderdagavond 24 mei verdronk een 35-jarige Rotterdammer in de Nieuwe Maas nadat hij een zwemmende 12-jarige Rotterdammer te hulp schoot. De politie wilde na het incident dringend in contact komen met twee vrienden van de jongen die daar op dat moment ook zwommen. Eén van hen heeft zich gisteren bij de politie gemeld.

De 12-jarige jongen verklaarde de politie na het incident dat hij zag dat zijn twee vrienden zelf op het droge kwamen. Hij verklaarde hun namen en adres niet te kennen. De politie wilde dringend met de twee jongens in contact komen omdat zij belangrijke getuigen zijn van het incident.
Eén van die twee gezochte jongens heeft zich gisteren bij de politie gemeld. Het gaat om een eveneens 12-jarige Rotterdammer. Jeugdrechercheurs hebben zijn verklaring opgenomen. De politie roept ook de derde jongen met klem op om contact op te nemen.

Het incident
Drie jongens zwommen donderdagavond rond 18.30 uur in de Nieuwe Maas ter hoogte van het Schiehoofd toen één van hen in de problemen kwam.
Een 35-jarige Rotterdammer die met zijn vriendin op het Schiehoofd in een auto zat bemerkte dit en sprong in het water om hulp te verlenen. Hierbij kwam hij zelf in problemen en verdween onder water. De 12-jarige jongen werd door bemanningsleden van een schip aan boord gebracht. Hij bleef ongedeerd.
Duikers van de brandweer waren snel ter plaatse om naar de vermiste man te zoeken. Dit werd na een dik uur gestaakt. Op dat moment was het niet meer waarschijnlijk dat de man in leven zou zijn.
Een urenlange zoekactie met sonarapparatuur op vrijdag bleef zonder resultaat. Maandagochtend zou gestart worden met de inzet van speurhonden. Dit had pas zin na enkele dagen. Nog voor de zoekactie begon, kreeg de politie de melding dat schippers het stoffelijk overschot van de 35-jarige man hadden aangetroffen in de IJsselhaven in Rotterdam.

Meer… Politie