APM Terminals plaatst order innovatieve, automatisch geleide voertuigen

APM Terminals bouwt een nieuwe containerterminal op Maasvlakte 2 in de Haven van Rotterdam die in november 2014 operationeel zal zijn. Het ontwerp zet de toon voor nieuwe duurzame terminals van de toekomst. Voor het vervoer van containers op de terminal is een order geplaatst voor de levering van 36 automatisch geleide voertuigen voor het horizontaal transport van containers.

Deze moderne voertuigen realiseren een hogere productiviteit en zijn de meest veilige en milieuvriendelijkste van hun soort.

“Onze terminalontwerpers werkten nauw samen met klanten en bestudeerden havens wereldwijd om containeroperaties op de nieuwe terminal verder te optimaliseren. Te vaak worden de activiteiten van de kranen op de kade belemmerd door transportactiviteiten die veel ruimte vragen. Door de inzet van lift AGV’s kan de terminal de capaciteit van de kadekranen optimaal benutten. Het managen van duizenden containers die geladen of gelost moeten worden terwijl een schip aan de kade ligt, gericht op een hogere productiviteit voor onze klanten, is voor ons de uitdaging. We hebben de terminal ontworpen om de grootste containerschepen in de wereld te kunnen behandelen met een hogere productiviteit op een veilige en milieuvriendelijke wijze. Onze onderzoeken geven aan dat wij een productiviteitsverbetering van 25-50% kunnen realiseren ten opzichte van conventionele terminals”, zegt Frank Tazelaar, Managing Director van APM Terminals Maasvlakte II.

Meer… Maasvlakte II