Koninklijke opening International Maritime College Oman

Op 11 januari 2012 heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Sayyid Shibab bin Tariq al Said van Oman het nieuwe gebouw van het International Maritime College Oman (IMCO) officieel geopend. Diezelfde middag brachten koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima een bezoek aan IMCO. Het koninklijk gezelschap ging uitvoerig in gesprek met de studenten. “Het is soms best moeilijk om koningin te zijn”, vertelde koningin Beatrix de studenten van IMCO. Die gebruikten een gesprek over hun studie om de koninklijke bezoekers te bevragen. Drie studentes vroegen koningin Beatrix en prinses Máxima hoe het is om als vrouw een hoge positie te hebben. Een gevoelig thema in Oman alhoewel vrouwen er meer mogelijkheden hebben dan in de omringende Arabische landen. “Ik had eigenlijk geen keuze”, aldus de koningin. Prinses Máxima verwees naar haar eigen burgerbestaan en loopbaan in de New Yorkse bankwereld. “Je moet je kansen pakken”, adviseerde ze de studenten.

De overheid van Oman is voor 70% en de STC-Group is voor 30% eigenaar van IMCO, gevestigd in de Omaanse havenstad Sohar. Erik Hietbrink, voorzitter van het College van Bestuur van de STC-Group, is er trots op dat een jaar na de eerder geplande openingsdatum de feestelijke en koninklijke opening alsnog doorgang kon vinden. “Met de nieuwe campus in Sohar is de STC-Group in staat om nog meer studenten dan nu te bedienen en kan het aantal studenten groeien tot meer dan duizend. Ook is de STC-Group hiermee nog beter in staat om de groei van het contractonderwijs nieuwe impulsen te geven”. Said bin Hamdoon al-Harthy, staatssecretaris van het ministerie van Transport en Communicatie, verantwoordelijk voor Havens en Maritieme Zaken van Oman en voorzitter van de Board of Directors van IMCO, gaf in zijn toespraak het belang van IMCO voor de verdere ontwikkeling van Oman en de Omani aan.

Op dit moment studeren 1.000 studenten aan één van de vier bacheloropleidingen die door IMCO worden aangeboden. IMCO is opgericht op 14 april 2005. IMCO is een unieke onderwijsinstelling in het Midden-Oosten. Er worden opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van scheepvaart, havens, transport, logistiek management en de procesindustrie (olie, gas en chemie) aangeboden. IMCO biedt modern en aantrekkelijk onderwijs aan waarbij gebruik wordt gemaakt van modern uitgeruste klaslokalen en cursusmateriaal, computerlokalen, een chemisch laboratorium, simulatoren en zelfs een echte procesinstallatie. Met het nieuwe gebouw zijn deze voorzieningen en faciliteiten op een nog hoger niveau gebracht.

IMCO wordt volledig ondersteund door de STC-Group.

Meer… STC-Group