Stormvloedwaarschuwingsdienst actief: voorwaarschuwingen West Holland, Den Helder, Harlingen en Delfzijl

De Stormvloedwaarschuwingsdienst (SVSD) is actief. De SVSD houdt de waterstandsverwachtingen langs de Nederlandse kust sinds 07:00 uur vanochtend extra scherp in de gaten. Dit doet de SVSD mede naar aanleiding van de door het KNMI verwachte weersontwikkelingen.

Voorwaarschuwing
Er is een voorwaarschuwing uitgegeven voor de sectoren West Holland, Den Helder en Harlingen. Voor de sector West Holland geldt een voorwaarschuwing met een verwachte waterstand bij Hoek van Holland van NAP +200 cm vanavond 3 december om 21:20 uur.
Voor de sector Den Helder geldt een voorwaarschuwing met een verwachte waterstand bij Den Helder van NAP +170 cm komende nacht 4 december om 01:30 uur.
Voor de sector Harlingen geldt een voorwaarschuwing met een verwachte waterstand bij Harlingen van NAP +240 cm komende nacht 4 december om 02:00 uur.
Voor de sector Delfzijl geldt een voorwaarschuwing met een verwachte waterstand bij Delfzijl van NAP +260 cm komende nacht 4 december om 05.00 uur.

Weeroverzicht
Een langzaam noordoostwaarts trekkend lagedrukgebied ten Noorden van Schotland zorgt voor een stevig westelijke stroming boven de Noordzee. De komende 24 uur is de wind aan de kust westelijk 6-7 Bft. Boven de Noordelijke Noordzee is de wind west tot noordwest 8-9 Bft, in de avond afnemend naar 7-8 Bft. Op de zuidelijke Noordzee blijft de wind westelijk 6-7 Bft.

Bron: Rijkswaterstaat